a)Maajun Anggun Bistari (MAB)

MAB

PENGENALAN MAB

Maajun Anggun Bistari (MAB) adalah produk yang berkonsepkan penggunaan herba secara semulajadi. Herba merupak an tumbuhan semulajadi yang tumbuh dipermukaan bumi. Kelebihan herba berbeza dengan formula kimia kerana herba merupakan ubat semulajadi yang mampu merawat penyakit dari akar umbi tanpa memberi sebarang kesan sampingan penyakit lain pada tubuh manusia.

Penggunaan herba terbukti baik dan disarankan Allah dalam Al Quran Allah dalam surah Al-An’am 6:69;

“Dan dialah yang menurunkan air hujan dari langit lalu Kami tumbuhkan dengan air itu segala macam tumbuhan, maka Kami keluarkan dari tumbuhan-tumbuhan itu tanaman yang menghijauKami keluarkan dari tanaman yang menghijau itu butir yang banyak dan dari mayang kurma mengurai tangkai-tangkai yang menjulai, dan kebun-kebun anggur dan Kami keluarkan pula zaitun dan delima yang serupa dan tidak serupa. Perhatikanlah buahnya di waktu pohonya berbuah, dan perhatikan pula kematangannya. Sesungguhnya pada yang demikian itu ada tanda-tanda kekuasaaan Allah bagi orang-orang yang beriman”.

Kegunaan MAB pada asasnya adalah untuk family planning. Walaubagaimana pun MAB juga bertindak sebagai pelbagai tujuan untuk kesihatan dalaman dan luaran kecantikan wanita terutamanya bagi wanita yang telah berumahtangga dan melahirkan anak. Bukan setakat itu saja, malah MAB mampu memberi kesihatan dan kecantikan pada wanita paling optima sehingga ke hari tua.

Permasalahan sekarang diluar sana terdapat wanita yang mengambil family planning kaedah moden mendapat kesan sampingan seperti gemuk, tidak selesa dalam hubungan kelamin dan beberapa faktor lain. Oleh yang demikian kami menyediakan alternatif bagi mereka yang kurang selesa dengan kaedah moden itu untuk mencuba pula kaedah tradisional dengan herba MAB.

MAB telah terbukti keberkesanannya tidak perlu diragui lagi dan telah dibuat analisis oleh Universiti Teknologi Malaysia (UTM) bebas dari bahan berat seperti Mercury dan bebas dari steroid. MAB telah menjadi pilihan wanita hari ini dan merupakan produk yang mahsyur. Pengambil MAB secara berterusan akan menjadikan anda menjadi lebih awet dan kelihatan lebih muda dari usia yang sebenar. Amat sesuai untuk wanita yang mementingkan kesihatan dan penampilan yang lebih anggun.

MAB, anda pasti Menawan, Anggun & Berseri

KANDUNGAN MAB

Kacip Fatimah
Serapat
Senduduk
Habbatus Sauda/Jintan Hitam
Inai
Manjakani
Madu

KHASIAT MAB

1. Sebagai perancang keluarga bagi yang ingin menjarakkan kehamilan/family planning.

2. Merawat segala masalah dalaman wanita seperti masalah keputihan, kegatalan di liang faraj yang teruk dan bau yang tidak menyenangkan.

3. Menyempit kembali faraj bagi wanita selepas bersalin.

4. Memontokkan dan memejalkan otot payudara

5. Menghangatkan dan mengeratkan hubungan suami isteri.

6. Memanaskan badan terutama bagi wanita selepas bersalin.

7. Melancarkan peredaran haid setiap bulan jg mengembalikan darah haid yg terhenti selepas penyingkiran toksin atau darah-darah kotor.

8. Membuang/menyahkan darah-darah kotor dan toksin dalam badan

9. Menyihatkan badan disamping menambah tenaga sepanjang hari

10. Mencantikkan kulit iaitu selepas pengeluaran toksin-toksin dan darah-darah kotor yang terdapat di dalam badan

11. Mempertingkatkan kembali imum ketahanan badan, dimana badan menjadi sihat, segar dan kuat tiada lagi masalah seperti tidak bermaya atau tidak larat.

12. Merawat/memecah ketulan angain bagi yg mengalami masalah angin di dalam badan

13. Melawaskan pembuangan air besar

14. Mengawal selera makan dan menurunkan berat badan

15. Mengurangkan kesakitan ketika haid (senggugut)

16. Dapat melangsingkan badan bagi yang mengamalkan diet. Ini kerana akar-akar kayu ini bertindak sebagai penyikiran bahan-bahan toksin di dalam badan. Jadi badan menjadi ringan dan segala lemak dapat disingkirkan.

17. Dapat menambahkan air susu bagi wanita yang sedang menyusukan bayi

18. Melambatkan proses menopous bagi golongan wanita yang sudah berumur.

19. Merawat sakit-sakit sendi,sakit pinggang dan lenguh-lenguh badan terutama bagi golongan wanita yang telah berumur.

20.Mengempiskan perut dan menegangkan kembali otot-otos perut terutama bg ibu yg lepas bersalin.

21.Awet muda bg wanita yang mengamalkan secara berterusan

Leave a Reply