AMALAN MENGHINDARI KANSER

Posted by: | Posted on: April 18, 2014
Kanser terjadi kerana pembiakan sel tidak terkawal akibat deprestion dalam badan

Kanser terjadi kerana pembiakan sel tidak terkawal akibat depress sel-sel dalam badan kita

Salam kesihatan dari ZAI Permai

Pada masa kini kanser adalah penyakit yang paling serius dan peratusan yang mengidap kanser meningkat dari setahun ke setahun. Kos rawatan kanser amat tinggi dan menjadi tekanan orang mengalami masalah kewangan. Dua derita terpaksa ditanggung. Pertama derita azab bertarung nyawa melawan kanser. Kedua azab memikirkan sumber kewangan untuk berubat. Kanser terjadi kerana pembiakan sel yang ganas dan tidak terkawal akibat faktor depress sel-sel dalam badan.

Kesihatan adalah aset yang paling berharga sekali untuk diri kita. Jika kita sihat berbagai nikmat Allah dapat kita kecapi semasa hidup di dunia ini. Dengan kesihatan macam-macam kita boleh lakukan, mencari rezeki, beribadah, menikmati makanan lazat, menikmati keindahan alam, kebahagian rumah tangga malah berbagai nikmat yang tidak terhitung. Kesihatan tidak datang dengan sendiri. Ia seperti rezeki dan iman, perlu dicari. Selepas dapat perlu dikekalkan supaya beterusan.

Di awal usia biasanya Allah bagi kesihatan. Andaikata kita tidak memeliharanya maka kita akan jatuh sakit. Bila sakit hilang segala nikmat hidup. Walau emas dan duit berjuta ianya sudah tidak bermakna lagi jika kita jatuh sakit. Harta kekayaan sebenarnya tidak dapat ditukar dengan kesihatan. Kesihatan adalah hak mutlak Allah. Jadi hargailah kesihatan. Orang akan hargai kesihatan setelah ia jatuh sakit. Akan dikenangnya betapa indahnya sewaktu ia sihat.

Adakah sihat boleh dicipta? Jawapannya YA, bila kita ikut hukum yang Allah tetapkan untuk jadi sihat. Apakah hukumnya? Sentiasa diri kita dalam keadaan positif. Bagaimana hendak positif? Segala yang Nabi ajar dalam agama itu semuanya positif, tiada satu pun negatif. Jadi, hendak sihat sudah ada dalam agama Islam itu sendiri. Amalan agama yang Nabi saw tunjukkan dalam hidup kita pasti kita jadi positif jika kita benar-benar amalkannya. Bila diri positif maka kita sukar dihinggapi penyakit kerana penyakit itu adalah negatif dan dia tidak boleh hidup dalam positif.

Jika cara hidup kita berada di atas garisan Islam kita adalah positif pasti kita tidak dihinggapi penyakit itu. Faktor pemakanan kita, persekitaran kita mestilah dalam keadaan positif supaya diri kita sentiasa menyerap benda-benda yang positf  belaka.

Cuba lihat dari sudut pemakanan, adakah kita mengikut ajaran agama kita iaitu bersunnah terutama garam bukit, madu dan habbatus sauda? Cuba buat kajian sendiri terhadap cara makan seseorang. Kaji orang yang mencicah garam bukit sebelum makan, pengamal madu, habbatus sauda atau herba-herba adakah mereka ini pengidap kanser?

Kaji pula para pengidap kanser, adakah mereka ini penggemar makanan segera Maggi, Mc Donald, KFC, Coca- Cola atau pengamal ubatan kimia sintetik? Makanan ciptaan siapa semua itu? Cuba lihat pengamal sunnah yang orang anggap kolot dan tidak moden, merekalah sihat. Lihat pula pengamal makanan moden, standart ada clas seperti MC Donald, KFC, Coca-Cola adakah mereka sihat di hujung usia mereka? Jika anda mengkaji sudah tentu anda akan nampak kebenaran Islam itu dalam sudut pemakanan sahaja, belum lagi aspek lain.

Cuba kita kaji garam bukit yang orang anggap ada apa pada garam bukit itu? putih, pink dan rasa pun tak sedap. Itulah yang diamal oleh Nabi Muhammad  Rasulullah saw. Beliau mencicah garam bukit sebelum dan selepas makan. Ada apa ya? Nampak macam kolot saja. Tapi itulah amalan yang paling mujarab untuk mencegah kanser.

Bagaimana? Garam bukit sentiasa menggetarkan gelombang positif iatu gelombang Alpha. Apabila kita mencicah garam maka garam ini akan berada dalam badan kita. Molekul garam tidak seperti molekul zat makanan lain. Zat makanan lain  akan bertukar kepada sebatian lain untuk membolehkan badan menyerap zat tersebut. Tetapi garam walaupun ia larut ia tetap berada dalam bentuk garam juga. Molekul atom garam inilah yang akan mengetarkan gelombang Alpha yang tenang dan damai untuk menberi kedamaian sel-sel tubuh badan kita. Dengan ini sel kita tidak akan depress. Maka kerosakkan sel tidak akan berlaku. Dengan kata lain kanser tidak akan berlaku jika sel kita sentiasa santai dalam gelombang Alpha yang tenang.

Gelombang Alpha juga menjadi punca penghalang kepada makhluk halus seperti jin untuk tinggal dalam badan kita terutama angkara dari perbuatan sihir. Ini kerana jin sihir adalah negatif. Gelombang Alpha yang positif akan menyakiti dan mencederakan fizikal mereka apabila gelombang dirukyah dengan ayat-ayat yang mengazab jin. Mungkin di alam jin itu gelombang Alpha menjadi seperti senjata yang sentiasa menghirsis tubuh badan mereka akhirnya mereka terpaksa keluar dari tubuh manusia. Gangguan jin juga yang dikenali sebagai virus yang membuat sel-sel tubuh kita menjadi depress. 

Konsep kejadian kanser sama seperti minda kita yang depress. Minda yang berada dalam depress lama-lama boleh menjadikan seseorang itu gila. Begitu juga sel kita, jika sudah bertahun berada dalam depres sel pun boleh jadi gila. Faktor pemakanan yang tidak betul itulah yang membuatkan sel-sel depress. Bila dah lama dalam keadaan tekanan maka berlakulah kerosakan sel. Akhirnya sel pun jadi gila, bercelaru dan membiak hingga tidak boleh di kawal. Sel yang gila itulah yang dinamakan kanser. Memang orang gila tidak boleh dikawal, berbuat sesuka hati dia. Untuk dipulihkan pun sukar tetapi jika kena kaedahnya boleh sembuh. Oleh itu untuk mengelak kanser kita perlu jaga sel kita supaya dia hidup dalam persekitran yang damai dan harmoni. Berikan gelombang Alpha supaya dia selalu tenang dan damai. Cicahlah garam bukit sebelum dan selepas makan untuk menghantar gelombang Alpha yang menjadi makanan sel-sel kita. Garam bukit bukan garam dari laut. Nabi Rasulullah saw telah tunjukkan cara itu, cuma Nabi tidak bercerita sains pada masa itu. Kalau Nabi saw terangkan pasti orang akan kata beliau lagi majnun. Kita zaman sekaranglah perlu huraikan secara saintifik kerana semua orang sudah faham ilmu sains.

Kajian saintifik juga menunjukkan garam mengandungi 84 galian yang cukup untuk tubuh badan bagi menguatkan sel-sel dalam tubuh badan kita. Mustahil sel yang kuat akan membuat komplikasi pembiakan sel tidak terkawal atau kanser. 84 galian itu telah di kaji oleh seorang Profesor bukan Islam bernama Dr. Barbara Hendel dan kajian beliau dikeluarkan oleh syarikat Natural Resources Inc. dalam sebuah buku bertajuk “Water & Salt, The Essence of Life”. Kenapa orang Islam sendiri tidak membuat kajian ini? Mereka telah menemui 84 galian yang amat sihat untuk kesihatan tubuh badan iaItu;

hydrogen,lithium,beryllium,boron,carbon,nitrogen,oxygen,fluoride,sodium,magnesium,aluminum,silicum,phosphorus,sulfur, chloride, calcium, scandium, titanium, vanadium, chromium, manganese ,iron,c obalt, nickel, copper, zinc ,gallium, germanium, arsenic, selenium, bromine, rubidium, strontium, yttrium, zirconium, niobium, molybdenum, ruthenium, rhodium, palladium, silver, cadmium, indium, tin, antimony ,tellurium ,iodine,cesium,barium,lanthanum,cerium,praseodymium,samarium,europium,gadolinium,terbium,dysprosium,holmium,erbium,thulium,ytterbium,lutetium,hafnium,tantalum, fungsten,rhenium. Osmium, iridium, platinum, gold ,mercury ,thallium, lead,bismuth, polonium, astatine, francium, radium, actinium ,thorium, protactinium ,uranium, neptunium and plutonium.

analysismrs[1] (1)-1

analysismrs[1] (2)-2

analysismrs[1] (3)-3

analysismrs[1] (4)-4

analysismrs[1] (5)-5

Certificate of the Analysis of Himalayan Crystal Mineral Rock Salt From the book, Water & Salt, The Essence of Life by Dr. Barbara Hendel MD and Peter Ferreira

Certificate of the Analysis of Himalayan Crystal Mineral Rock Salt
From the book, Water & Salt, The Essence of Life
by Dr. Barbara Hendel MD and Peter Ferreira. Kenapa Ilmuan Islam tidak terkehadapan mengkaji kenapa Rasulullah saw mencicah garam bukit sebelum & selepas makan. Cukupkah kita sekadar mengatakan ianya makanan sunnah , sedangkan nilainya  seperti permata yang bernilai, atau lebih teruk kita menganggap sebagai makanan yang leceh kerana kejahilan kita. 

Mineral ini jugalah sama seperti mineral yang terdapat dalam darah kita. Walaupun saintis mengetahui meneral ini tetapi mereka tetap tidak dapat mencipta darah seperti yang Allah jadikan. Amat ajaib sekali.

Hari ini orang membuat kajian bahawa buah durian belanda adalah ubat anti kanser yang baru ditemui. Walau bagaimanapun ia tidak dapat menandingi garam bukit. Adakah buah durian belanda dapat membekalkan 84 mineral seperti garam bukit? Adakah buah durian belanda dapat menggetarkan gelombang Alpha yang mendamaikan untuk sel-sel dalam tubuh badan kita? Jika durian belanda terbaik sudah tentulah Nabi saw mengkhabarkan 1400 tahun dulu lagi. Yang pasti garam bukit memang terhebat. Jika tidak tak kan Nabi saw sendiri mengamalkannya dan hari ini sains sendiri telah membuktikannya. Itulah hebatnya ilmu sains jika dihubungkan dengan ilmu metafizik maka kita akan nampak kehebatan Allah dengan kekuatan ilmu itu. Sepatutnya pemahaman Islam sebegini yang perlu terapkan kepada umat Islam, bukanlah sekadar memberitahu fadhilat-fadhilat amal sahaja. Diwaktu manusia hari ini mengguna fakta logik, bagaimana kita hendak menerangkan bahawa Islam itu sebagai ajaran yang benar dan hebat?

Selain mencegah kanser dengan pemakanan, kanser juga boleh dicegah dengan kerohanian. Sebenarnya kerohanianlah yang lebih penting. Ini kerana kekuatan diri manusia 70% hingga 90% adalah pada kerohanian atau subconcius. Jika kita faham agama bermakna kekuatan kita telah mencapai 90%. Hanya 10% lagi adalah fizikal kita semata-mata yang meliputi bab pemakanan yang betul.

Melalui cara kerohanian (subconcius) terdapat lapan surah dalam Al Quran jika diamalkan secara istiqomah akan menghalang dari virus yang menyebabkan kanser. Lapan surah ini diamalkan dengan cara merukyah untuk mencegah dan memusnahkan sel-sel barah kanser. Juga boleh diamalkan orang-orang yang sihat untuk mencegah kanser. Jika pesakit kanser dapat merukyah sendiri adalah lebih baik. Jika tak terdaya atau  kurang baik bacaannya maka boleh minta suami, ayah, ibu atau orang lain merukyah untuknya.

Kaifiat merukyah, sebelum memulakan bacaan surah dibawah :

1. Istighfar 10x.

2. Salawat Nabi 10x.

3. Al-Fatihah 1x.

Boleh letakkan HSPM atau air secukupnya air yang bersih lagi suci (seelok air zam-zam) dan setiap kali habis surah dibaca, ditiupkan kepada HSPM atau air. Bagi yang sihat amalkan makan HSPM atau air yang dirukyah tadi seperti biasa sebagai ikhtiar mencegah kanser.

Bagi pesakit kanser, amalkan makan HSPM 3 kali sehari. Air rukyah tadi boleh diminum tiap -tiap hari dan sapu atau mandi pada anggota yang kena barah kanser. InsyaAllah kerana sakit dan sembuh semua kekuasaanNya.

1. Surah Al Maidah (Ayat 82-91).

2. Surah Al Araf (Ayat 70-81).

3. Surah Ar Ra’d (Ayat 16-28).

4. Surah Al Anbiyaa’ (Ayat 38-50).

5. Surah Asy Syu’ara (Ayat 185-227).

6. Surah Az Zummar (Ayat 42-52).

7. Surah Ghafir (Ayat 67-77).

8. Surah Az Zukhruf (Ayat 52-70).

Semoga dapat menjadi amalan untuk mencegah kanser. Energykan HSPM atau air minum dengan gelombang Alpha yang sihat mudah-mudahan sel-sel dalam tubuh kita juga damai dan tenang dengan mukjizat Al Quran mengekalkan kesihatan kita. Daripada meminum biasa yang tiada energy lebih baik tambah nilai dengan energy dan roh Al Quran.

Dengan merukyah  Al Quran kristal atau molekul madu  atau air  digelombangkan dengan gelombang Alpha secara tidak langsung kita telah menukar kualiti kristal air yang berenergy boleh menyembuhkan pelbagai penyakit yang ada baik sakit fizikal mahupun rohani.

Seekor kalajengking telah menyengat Rasulullah semasa solat. Ketika selesai solat, Rasulullah berkata, ‘Semoga Allah melaknat kalajengking dan tidak membiarkan oranglain bersolat disitu ‘. Lalu Rasulullah mengambil air yang dicampur dengan garam. Kemudian diusapkan ke bahagian yang sakit sambil membaca surat al-Kafirun, surah al-Falaq dan surah an-Nas. “(HR. Ath-Thabrani dan disahihkan oleh Syeikh al-Albani hadis no. 548)

“Dan Kami turunkan dari Al-Quran sesuatu yang menjadi penyembuh dan rahmat bagi orang-orang yang beriman. “(Al-Isra`: 82) .

 images (22)

50 Comments to AMALAN MENGHINDARI KANSER

 1. cheap jordan shoes

  I enjoy the efforts you have put in this, thanks for all the great posts.

 2. tiffany_designer_outlet_york

  Its such as you read my thoughts! You appear to understand so much about this, like you wrote the guide in it or something. I think that you just can do with a few p.c. to drive the message home a little bit, but other than that, that is excellent blog…

 3. mulberry uk says:

  mulberry uk

  I will immediately seize your rss as I can not to find your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you have any? Kindly let me realize so that I may subscribe. Thanks.

 4. true religion jeans

  You’re just about right but what about the last one you posted not long ago that was slightly different? I believe you were right the first time.

 5. Coach Outlet Store Online

  Tammy this a wonderful blog submit! It is so nice when persons appreciate all that you do.

 6. Gucci Totes says:

  Gucci Totes

  I will immediately seize your rss as I can not to find your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you have any? Kindly let me realize so that I may subscribe. Thanks.

 7. true religion jimmy jacket

  Greetings! Really beneficial guidance on this informative article!

 8. cheap ray bans

  A formidable share, I simply given this onto a colleague who was doing a little bit evaluation on this. And he in actual fact purchased me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnk…

 9. coach outlet says:

  coach outlet

  I抎 must test with you here. Which isn’t something I often do! I get pleasure from reading a submit that can make individuals think. Also, thanks for allowing me to remark!

 10. ralph lauren says:

  ralph lauren

  Can I simply say what a reduction to search out someone who really is aware of what theyre speaking about on the internet. You definitely know how you can deliver a difficulty to mild and make it important. Extra individuals must read this and perceive…

 11. oakley suglasses wholesale

  Can I simply say what a relief to seek out somebody who truly is aware of what theyre talking about on the internet. You undoubtedly know easy methods to convey a difficulty to mild and make it important. More folks must read this and perceive this fac…

 12. michael kors outlet

  Oh my goodness! an incredible article dude. Thanks However I’m experiencing situation with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting identical rss drawback? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx

 13. oakley sunglases outlet

  After examine a few of the blog posts in your website now, and I truly like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site list and might be checking back soon. Pls try my website online as effectively and let me know what you think.

 14. michael kors purses

  Aw, this was a really nice post. In thought I wish to put in writing like this additionally ?taking time and actual effort to make an excellent article?but what can I say?I procrastinate alot and by no means seem to get one thing done.

 15. Ysl bags black

  Want to thank TFD for its existence? , add a link to this page, or visit the webmaster’s page for free fun content.

 16. ysl bags gold

  Want to thank TFD for its existence? , add a link to this page, or visit the webmaster’s page for free fun content.

 17. muberry willow tote review

  mulberry bag mulberry bags mulberry handbag mulber

 18. fake muberry willow tote

  mulberry alexacheap mulberry bags mulberry bags outlet

 19. ray ban sunglasses

  After study a couple of of the blog posts in your website now, and I actually like your method of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and shall be checking back soon. Pls try my website online as properly and let me know what you thin…

 20. Yves Saint Laurent outlet uk

  No subject what design you would like louboutin men; you are able to choose your Louboutin at a decreased cost to fit your budget. The expenses of shoes are a great offer lower. Christian Louboutin is the accessories brand for every super-chic fashioni…

 21. ray ban sunglasses

  I抎 need to check with you here. Which isn’t something I usually do! I get pleasure from studying a post that can make folks think. Also, thanks for permitting me to comment!

 22. ugg outlet says:

  ugg outlet

  You should participate in a contest for among the finest blogs on the web. I’ll advocate this website!

 23. ralph lauren says:

  ralph lauren

  There’s noticeably a bundle to find out about this. I assume you made certain good factors in options also.

 24. michael kors outlet

  Spot on with this write-up, I actually suppose this website wants rather more consideration. I抣l in all probability be once more to read much more, thanks for that info.

 25. michael kors says:

  michael kors

  I used to be very pleased to search out this net-site.I wanted to thanks on your time for this wonderful read!! I undoubtedly having fun with every little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you blog post.

 26. louis vuitton purses

  I was very pleased to search out this web-site.I needed to thanks in your time for this excellent read!! I definitely having fun with each little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

 27. true religion

  A formidable share, I simply given this onto a colleague who was doing somewhat evaluation on this. And he the truth is purchased me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnkx…

 28. Lebron James Shoes Sale

  It is best to participate in a contest for among the best blogs on the web. I’ll suggest this web site!

 29. air max cheap

  You made some respectable factors there. I regarded on the internet for the difficulty and found most people will go together with along with your website.

 30. kobe bryant shoes

  An interesting discussion is worth comment. I think that it’s best to write extra on this matter, it may not be a taboo topic but usually people are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

 31. oakley sunglasses wholesale

  Your home is valueble for me. Thanks!?

 32. michael kors watches

  Can I just say what a reduction to find somebody who truly knows what theyre talking about on the internet. You positively know how you can carry an issue to light and make it important. Extra folks need to read this and understand this side of the sto…

 33. jordan 13s says:

  jordan 13s

  There is noticeably a bundle to learn about this. I assume you made certain nice points in options also.

 34. cheap ray ban sunglasses

  There is noticeably a bundle to know about this. I assume you made sure nice factors in options also.

 35. louis vuitton outlet

  Can I simply say what a aid to seek out someone who really knows what theyre talking about on the internet. You positively know easy methods to convey a difficulty to gentle and make it important. Extra folks have to read this and understand this side…

 36. michael kors outlet

  you will have an awesome blog right here! would you like to make some invite posts on my blog?

 37. polarized sunglasses

  An interesting dialogue is price comment. I believe that it is best to write more on this subject, it might not be a taboo topic however typically persons are not sufficient to talk on such topics. To the next. Cheers

 38. cheap ray ban sunglasses

  Good day! I just wish to give a huge thumbs up for the good information you have here on this post. I shall be coming back to your blog for more soon.

 39. coach factory online outlet

  Your place is valueble for me. Thanks!?

 40. nike free run 5.0

  There’s noticeably a bundle to know about this. I assume you made sure nice points in options also.

 41. cheap ray ban sunglasses

  You need to take part in a contest for the most effective blogs on the web. I’ll suggest this website!

 42. oakley sunglasses wholesale

  very good put up, i certainly love this web site, carry on it

 43. coach factory outlet

  This web page can be a stroll-by means of for the entire data you needed about this and didn抰 know who to ask. Glimpse here, and you抣l definitely discover it.

 44. michael kors handbags

  The following time I read a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I imply, I do know it was my option to learn, but I really thought youd have one thing fascinating to say. All I hear is a bunch of whining about something tha…

 45. oakley sunglasses outlet

  Saved as a favorite, I really like your blog!

 46. ray ban clubmaster sunglasses

  Saved as a favorite, І like your web site!

 47. oakley sunglasses

  Hi, just wanted to tell you, I enjoyed this post. It was inspiring.Keep on posting!

 48. air max pas cher

  Hey! Would you mind if I share your blog with my twitter group? There’s a lot of folks that I think would really appreciate your content. Please let me know. Cheers

 49. any way to hack facebook profile

  I have got read through many personal blogs in addition to completed many websites,however your job is in fact great.Hats off to your own commitment . plus candor.Do continue us all well informed at a later date also.

Leave a Reply