PROPOLIS ANTIBIOTIK SEMULAJADI

Posted by: | Posted on: March 24, 2014
Madu organik mengandungi propolis

Madu organik mengandungi propolis

HSPM dengan gabungan habbatus sauda dan madu organik

HSPM dengan gabungan habbatus sauda dan madu organik

Allah mencipta manusia Allah juga mencipta ubat atau penawar untuk manusia.  Perjalanan manusia didunia ini diganggu oleh gangguan – gangguan sehingga menimbulkan penyakit. Ini menyukarkan manusia beibadah kepadaNya.  Setiap aktiviti hidup manusia adalah ibadah jika diniatkan dengan baik kerana  Allah. Penyakit pula menjadi halangan kesempurnaan ibadah kepada Allah. Untuk itu Allah menurunkan madu ke dunia ini melalui lebah seperti difirman di dalam surah Al Nahl : 69 bagi mengubat dan penawar penyakit manusia.

Kenapa madu itu ubat yang sangat hebat? Tahukah anda, madu adalah merupakan antibiotik atau panesilin yang diciptakan sendiri oleh Allah kepada manusia. Hanya orang Islam yang tidak mengkaji dan orang barat mengambil peluang ayat ini. Dimanakah letaknya antibiotik atau panesilin dalam cerita surah itu?? Jawapannya, Propolis (sarang lebah).

Apa faktanya?? Sifat steril propolis telah dibuktikan dengan penemuan seekor tikus yang mati dalam sarang lebah yang berusia lebih dari 5 tahun tidak mengalami pereputan dan busuk. Tikus yang masuk dalam sarang lebah kemudian dibunuh oleh lebah karena lebah tidak dapat mengeluarkan bangkai tikus yang besar itu. Kemudian lebah membungkusnya dengan propolis seperti mengkafan mayat manusia. Tikus yang dibungkus propolis itu tidak membusuk walaupun sudah lebih 5 tahun dan madu tidak tercemar oleh bakteria dari bangkai tikus.  Ini menunjukkan bahawa propolis bersifat steril, antibiotik yang membunuh kuman dari bangkai tikus. Propolis bersifat seperti panasilin secara semula jadi membentuk sistem pertahanan dari serangan bakteria dari sekitarnya. Inilah konsep panesilin, ubat antibiotik yang dicipta hari ini.

Persolannya, kenapa kita tidak yakin panesilin ciptaan  Allah sendiri, antibiotik dari Allah sendiri?? Apabila kita makan madu, tubuh  kita menjadi steril dari segala bakteria tanpa menimbulkan sebarang efek penyakit lain.

[TERPULANGLAH KEPADA ANDA UNTUK MEMILIH ANTIBIOTIK CIPTAAN ALLAH ATAU CIPTAAN MANUSIA. ANDA YAKIN SURAH AL NAHL : 69 ?]

 

Leave a Reply