KAJIAN BANGSA LOST TRIBE YAHUDI – PART 9

Posted by: | Posted on: April 19, 2016

Ada tiga syariat saja yang dicipta oleh Allah Ta’ala untuk diamalkan untuk umat tertentu. Selainnya adalah khusus untuk kaum-kaum tertentu sahaja. Pertama sekali Syariat Nabi Adam, kerana baginda adalah bapa segala manusia. Kedua Syariat Nabi Ibrahim kerana daripada bagindalah bapa segala nabi, terbit semua Nabi-nabi selepas baginda, raja-raja serta pemimpin umat-umat kemudian.

Syariat yang memperbaharui dan membetulakan semua syariat pada agama-agama yang sebelumnya yang lain iaitu Syariat Nabi Muhammad SAW kerana baginda adalah Nabi dan Rasul akhir zaman.

Maka itu jika diteliti kitab-kitab Melayu lama, agama yang ada disebut wujud sebelum kemunculan Nabi Muhammad adalah Syariat Nabi Ibrahim iaitu agama Islam juga. Cuma untuk membezakan Syariat ini dengan Syariat Nabi Muhammad, wujud satu istilah untuk memanggil pengikut ajaran Nabi Ibrahim sebagai orang-orang Hanifiyah iaitu mereka yang ‘lurus’ “tunduk” “patuh” “layu”. Dari sinilah terbitnya perkataan Melayu iaitu ada kaitan dengan maksud Syariat dari Nabi Ibrahim a.s. Manakala dalam Kitab Istiadat Rraja-Raja Melayu pula menyebut dinamakan Melayu supaya anak-anak bangsa ini melayukan diri seumpama layunya daun ubi tanpa api atau matahari di hadapan Allah swt.

Bangsa Melayu berasal dari keturunan Keturah dari Tanah Kanaan, Himalaya dan Tibet dan Malai. Terdapat dua budaya iaitu Vedic-India dan Melayu di Nusantara. Wujudnya perkampungan Arab di Pelabuhan Barus, Sumatera telah ditemui wujud sejak abad 16 M lagi, kerana lahirnya tamadun Melayu yang membawa Islam dari Syariat Nabi Ibrahim a.s.

Sebahagian besar pengkaji telah pun mengetahui tentang rahsia yang terpendam di dalam organisasi Nazi Hitler. Parti Nazi,’swastika’ di ambil dari swastika dalam ajaran Vedic Kuno.Hindu dan Buddha.

Nazisme adalah fahaman ciptaan ‘The Hidden Hand’ digunakan untuk merangka plan jangka panjang, menubuhkan negara Zionis Israel. Holocaust adalah pembohongan semata dan jika ada Yahudi yang dibunuh,itu adalah Yahudi Ortodoks yang menentang Zionis.

Mereka dibunuh bersama-sama bangsa kulit putih Eropah yang dungu dan menjadi patsies di dalam kerja-kerja kotor mereka untuk menubuhkan Israel pada hari ini

Menurut pengarang ’Nazisme et Sociétiés Secretès’, bangsa Hyperborea selepas bermigrasi ke padang pasir Gobi lebih 6000 tahun yang lalu, telah mengasaskan sebuah penempatan baru yang digelar Agartha. Legenda menyebut,bangsa ini kemudiannya digelar sebagai Aryan telah berpecah kepada dua. Satu kumpulan bergerak ke barat laut berharap dapat kembali kepada Hyperborea yang hilang. Kumpulan kedua pula bergerak ke selatan, di mana mereka telah menubuhkan penempatan rahsia baru, di kaki gunung Himalaya.

Dalam operasi rahsia Hitler, Hitler telah menghantar berpuluh-puluh ekspedisi rahsia ke Tibet. Rahib Illuminati mula mencari-cari ke manakah hilangnya ahli bait (keturunan Rasullullah s.a.w) selepas kejayaan meracun Hassan Al-Askari r.a. Keturunan Rasullullah s.a.w ternyata seolah-olah lenyap tanpa berita. Padahal  mereka tahu Al-Mahdi adalah dari keturunan Rasullullah s.a.w dan Hasan Al-Askari r.a bukanlah Mahdi yang dicari-cari.

Dalam kitab kuno Kristian Rosicrusian (ajaran sesat) telah menyebut terdapat kerajaan kristian di Timur. Dengan itu pengembara Rosicrusian Sepanyol dan Portugis datang ke Nusantara mencari-cari kerajaan Kristian yang disebut di dalam mitos kitab kuno mereka. Setelah datang, mereka hanya menemui sebuah kerajaan Kristian Presto John yang kecil tidak seperti yang digembar-gemburkan dalam kitab kuno Kristian Rosicrusian. Tetapi apa yang memeranjatkan mereka adalah terdapat sebuah kerajaan Islam yang kaya-raya di Timur Jauh iaitu Barus di Aheh. Barus bukanlah negara orang-orang Arab, tetapi satu bangsa yang mereka sendiri tidak pernah mengenalinya. Inilah bangsa Melayu yang membawa ajaran tauhid dibawa Nabi Ibrahim a.s. Bagaimana terdapat sebuah kerajaan Islam ditengah-tengah pengaruh Hindu-Buddha di Timur Jauh yang jaraknya beribu kilometer dari negara Arab? Ini yang menjadi subjek Nusantara dijajah tanpa henti kerana untuk memadamkan Islam dari berkembang kerana Nusantara Melayu termasuk dalam ciri-ciri Timur di akhir zaman. Wallahu’alam.

 

Leave a Reply