January, 2016

now browsing by month

 
Posted by: | Posted on: January 30, 2016

KUASA TINDAKAN LEBIH UTAMA DALAM BISNES

Jika anda mengkaji kisah para usahawan yang berjaya, majoriti daripada mereka terdiri daripada mereka yang suka bertindak.

Mereka pergi berseminar mempelajari sesuatu ilmu baru, balik saja mereka terus mempraktikkan ilmu tersebut. Apabila mereka bertindak maka saat itulah mereka telah membuka langkah pertama untuk terjun dalam arena bisnes.

Selepas wujudnya bisnes mereka ia tidak terus berjaya, banyak masalah dan cacat cela yang timbul masa mewujudkan bisnes. Mereka tidak putus asa. Masalah dan halangan yang timbul di kenal pasti dan selepas itu mereka menyelsaikan satu persatu.

Apabila masalah dapat diselesaikan pada masa itu kejayaan digarap. Jika tidak berupaya dan putus asa dengan masalah jangan berimpi untuk menjadi usahawan dan jutawan. Inilah yang membezakan di antara usahawan berjaya dengan usahawan yang masih lagi masih lagi ditakuk lama.

Berapa banyak dalam masyarakat kita hari ini mempunyai kesedaran untuk memulakan perniagaan sendiri. Telah hadir pelbagai jenis seminar perniagaan, telah membaca pelbagai jenis buku berkaitan dunia bisnes, telah menonton pelbagai rancangan bisnes tetapi masih tidak mengambil sebarang tindakan. Selagi tiada membuat tindakan selagi itulah kita menjadi angan-angan Mat Jenin.

Posted by: | Posted on: January 28, 2016

MOTIF PENGHARAMAN POKOK MARIJUANA (GANJA)

Daun Marijuana

Daun Marijuana

Sejak kita masih kecil, Kita sering ditakut-takutkan  bahawa Marijuana (ganja) merupakan suatu dadah yang amat merbahaya dan akan dikenakan hukuman gantung sampai mati sekiranya kita didapati memilikinya. Apakah motif sebenar disebalik undang-undang yang mengharamkam Marijuana?

Hakikatnya terdapat perbezaan anatara daun pokok Marijuana dan serbuk ganja. Daun Marijuana merupakan suatu tumbuhan semulajadi yang diciptakan oleh Allah S.W.T. dan mempunyai khasiat kesihatan yang banyak. Manakala serbuk ganja pula merupakan dadah yang telah diproses dengan bahan kimia yang merbahaya maka sudah tentulah orang yang memakannya akan menghadapi masaalah kesihatan yang teruk.

Sepatutnya hanya serbuk ganja yang telah diproses sahaja yang perlu diharamkam kerana memang betul serbuk tersebut amat merbahaya.Tetapi kenapakah pula pohon Marijuana yang banyak khasiatnya turut diharam? Tidakkah Allah memberitahu manusia bahawa setiap ciptaannya itu tidak sia-sia melainkan ia untuk memberi manfaat manusia. Sebenarnya ada tujuan tersirat disebalik pengharaman pokok Marijuana.

TUJUAN TERSIRAT DISEBALIK PENGHARAMAN POKOK MARIJUANA

Pada tahun 1974, Para penyelidik perubatan di Medical College Of Virginia di Amerika telah membuat kajian mengenai bahaya Marijuana. Tetapi mereka telah menemui bukti bahawa Marijuana mengandungi THC yang mampu menyembuhkan kanser kepada seekor tikus.

Medical College Of Virginia

Medical College Of Virginia

Selepas kajian itu, pihak DEA (Drug Enforcement Administration) dengan serta-merta telah menutup kajian yang dibuat oleh Medical College Of Virginia.

Pada tahun 1976, President Amerika iaitu Gerald Ford telah tidak lagi membenarkan sebarang kajian dibuat mengenai Marijuana. Dia hanya memberikan hak utama kepada syarikat-syarikat perubatan moden di Amerika untuk membuat sebarang kajian tetapi syarikat perubatan tersebut tidak mahu meneruskan kajian tersebut.

Pada tahun 1983, President Ronald Reagan telah menyuruh pihak Universiti untuk memusnahkan segala kajian yang pernah dibuat pada tahun 1974 mengenai Marijuana.

Kos untuk berubat dengan menggunakan daun Marijuana adalah sungguh murah berbanding dengan ubat-ubatan moden yang dijual di pasaran. Malah rawatan Chemotheraphy untuk penyakit kanser juga hanya sia-sia.

Tahukah anda bahawa daun Marijuana merupakan ubat semulajadi yang mampu untuk menyembuhkan banyak penyakit-penyakit merbahaya seperti Kanser otak, Kanser kulit, Kanser buah dada, Diabetes (kencing manis), Sawan, Asthma, Leukemia, Alzheimer (hilang ingatan) dan Parkinson (tidak mampu mengurus diri sendiri) dan banyak lagi

Seorang lelaki berumur 63 tahun yang bernama Mike Cutler telah disahkan menghidap penyakit kanser. Beliau telah berjaya sembuh dari penyakitnya setelah berubat dengan menggunakan Marijuana.

Untitledarticle-2699875-1FD6C51600000578-319_634x693

Gambar dibawah menunjukkan seorang kanak-kanak berumur 3 tahun yang bernama Landon Riddle telah menghidap penyakit Leukemia. Doktor telah memberikan Chemotheraphy tetapi itu hanya menambahkan penyakitnya.

cannabis-cure-2

Akhirnya ibunya telah mencuba untuk berubat anaknya dengan Marijuana. Selepas dua bulan berubat dengan Marijuana, akhirnya Landon Riddle telah sembuh dan telah memulakan penghidupan yang normal.

Pada September 18, 2014, Seorang doktor di Amerika yang bernama Stephen Bloomer telah dihukum penjara selama 5 tahun hanya kerana mengubati seorang pesakitnya dengan menggunakan daun Marijuana sedangkan pesakitnya yang menghidapi kanser itu telahpun sembuh selepas itu.

2saUntitled

Tahukah anda bahawa Industri perubatan moden merupakan industri yang kedua terbesar didunia selepas industri minyak? Jika Marijuana tidak diharamkam maka ubatan ciptaan puak Illuminati akan lumpuh dan rantaian bisnes ubatan juga turut lumpuh seperti insuran, hospital swasta, peralatan rawatan kanser yang bernilai jutaan ringgit tidak dapat dipasarkan.

Sekarang tahukah anda mengapa President Amerika dan juga DEA (Drug Enforcement Administration) tidak membenarkan daun Marijuana dijadikan kajian? Ini kerana presiden Amerika sendiri adalah terdiri dari committee Illuminati. Dengan kuasa yang ada pada mereka digunakan untuk menjaga kepentingan ubat-ubatan ciptaaan Illuminati.

Sayangnya kita hidup dizaman yang penuh dengan fitnah dan kerosakkan. Sekiranya daun Marijuana (ganja) dijumpai oleh manusia di khalifah beriman , sudah tentu ramai manusia yang akan berlumba-lumba untuk menanam pohon Marijuana.

Tetapi sungguh sedih, kerana pohon Marijuana ditakdirkan berada dizaman kefasadan Yahudi zionis  mengakibatkan pohon Marijuana telah menjadi mangsa ketidakadilan manusia yang rosak.

Sebenarnya orang terkena kanser tahap 4 bukan hanya menunggu untuk mati tetapi mereka boleh sembuh dengan cecair extract daun Marijuana. Mereka sepatutnya berusaha keluar dari negara yang mengharamkan Marijuana pergi ke negara yang membenarkan penggunaan Marijuana untuk rawatan kanser tahap 4. Kos rawatan kanser dengan daun Marijuana amat rendah berbanding dengan kos rawatan moden yang taja oleh puak Illuminati ini.

 Akhirnya pohon Marijuana telah didapati “bersalah” dan telah dijatuhkan hukaman “gantung sampai mati” oleh puak yang berkepentingan iaitu Illuminati dan Freemason.

Posted by: | Posted on: January 23, 2016

LAW ATRACTION 5 – ELEMEN YANG MENGUATKAN KUASA TARIKAN MINDA

1. MATLAMAT YANG DITULIS DENGAN JELAS DAN TIDAK BERUBAH-UBAH

Tulisan adalah hasilan dari dalam minda. Minda adalah sub concius atau minda separa sedari. Sebenarnya apa yang kita tulis berkenaan sesuatu matlamat yang hendak kita capai, akan terpahat dengan sendirinya dalam minda separa sedar.  Minda akan memprogram apa yang kita tulis itu sebagai sesuatu yang kita mahukan dan minda akan melaksanakan tugasnya untuk mencapai matlamat itu.

Dalam erti kata yang lain, minda akan menjana lebih banyak idea dan rangsangan bagaimana untuk mencapai matlamat tersebut.  Mungkin sebelum ini kita tidak pernah terlintas untuk melakukan sesuatu idea itu, namun kini kerana program yang dimasukkan melalui tulisan itu menyebabkan minda terangsang dan mula bertindak. 

Namun begitu, matlamat yang ditulis itu haruslah jelas dan realistic atau logik.  Biar kita lakukan dalam konteks kehidupan kita dahulu.  Bila dah berjaya dan nampak bekerhasilannya, barulah kita kembangkan dengan lebih jelas lagi.

2.GAMBARAN MENTAL YANG BERULANG

Kita juga harus sentiasa menggambarkan apa yang kita impikan itu dalam minda.  Sentiasa visualisasikan impian itu.  Dalam kata mudah, angankan seolah-olah ianya telah benar-benar terjadi.

Visualisasi atau hayalan memang sangat hebat.  Manusia dikurniakan dengan keistimewaan untuk  membuat gambaran dalam minda.  Kita boleh menggambarkan apa sahaja yang kita mahukan dalam minda kita.  Jika kita tidak berkereta, kita boleh bayangkan bagaimana kita berkereta, lama kita akan berkereta juga kerana minda separa sedar telah diprogramkan. Mumungkin atas program itu kemahuan kita menjadi tinggi mendorong kita menjadi ahli bisnes yang akhirnya kita banyak duit dan boleh membeli kereta yang diimpikan itu. Namun, jangan terawang sampai melekakan.  Gambarkan dalam minda tentang positif tentang matlamat yang kita mahukan sahaja.  Paling penting, gambarkan apa yang kita tulis tadi.

Gambaran mental atau visualisasi haruslah berulang.  Jangan buat sekali sahaja dan terus berharap ia akan jadi dengan sendiri.  Sebaliknya, cuba gambarkan sentiasa.  Lebih bagus jika kita dapat buat visualisasi ini pada masa yang tetap setiap hari.  Contohnya lakukan visualisasi setiap hari sebelum tidur.  Lakukan tidur yang rutin setiap malam pada masa yang sama hampir setiap malam.  Jadi ini bermakna bervisualisasilah akan dilakukan pada masa yang hampir sama pada setiap hari.

Emosi positif yang dimasukkan ke dalam gambaran mental. Semasa kita bervisualisasi atau melakukan gambaran mental, ciptakan rasa keseronokan dan keterujaan kerana berhasilnya impian kita itu.

Contohnya, jika kita menggambarkan kereta baru, ciptakan rasa betapa seronoknya dapat berkereta baru itu.  Rasakan dengan sebenar-benarnya rasa seronok itu seolah-olah memang impian itu telah tercapai.

Mungkin pada awalnya kita akan merasa ragu-ragu.  Keadaan ini dinamakan sekatan minda.  Semasa kita bayangkan kereta baru, pasti ada sedikit rasa seolah-olah kita tidak mampu untuk memilikinya.  Awas, jangan biarkan ia berterusan kerana ketika minda negative sudah memasukinya dan akan membunuh impian kita.  Hentikan segera perasaan itu sebaliknya terus cipta rasa seronok berkereta baru itu.

3. KEMAHUAN MEMBARA YANG AMAT KUAT

Bila kita dapat lakukan semua ini, pasti kita akan rasa kemahuan kita terhadap matlamat itu sangat menjadi-jadi.  Teruskan rasa kemahuan yang membara itu kerana ia sangat baik untuk mengaktifkan kuasa tarikan dalam minda kita.

Ketepikan segala rasa ragu-ragu, bakul sampahkan segala kata-kata sinis orang yang berada di sekeliling kita, hilangkan rasa negatif, lepaskan ikatan yang membelenggu kita akhirnya membuat rempuhan ( break through ) supaya tembok halangan dapat dipecahkan. Kuatkan rasa keyakinan bahawa itulah yang kita mahukan.

Posted by: | Posted on: January 5, 2016

ROTHSCHILD AGEN DAJJAL – PART 8

Rothschilsd mengusai dunia melalui dominasi memonopoli syarikat-syarikat gergasi minyak, media, makanan dan perbankan sistem riba. Syarikat minyak yang terbesar didunia adalah milik Rothschild seperti Syarikat Royal Dutch Shell, BP dan Exxon Mobil.

Keluarga Rothschild memegang saham terbesar di hampir setiap syarikat utama dunia seperti Monsanto, General Motors, IBM,Intel Corp, Coca Cola, Unilever, Syarikat media Reuters dan Associated Press.  Associated Press adalah media yang paling berpengaruh didunia kerana syarikat ini memilih dan menentukan berita apa yang masyarakat dunia perlu ketahui.

jenama-jenama produk terkenal yang dikuasai oleh Rothschild

media-media yang di kuasai Rothschild

Media Associated Press yang dikuasai Rothschild

Rahsia yang paling besar yang patut diketahui oleh umat Islam mengenai keluarga Rothschild adalah menguasai dunia hari melalui dalam segala aspek kehidupan bermula sistem bank riba, politik, ekonomi, makanan dan sistem social yang dibawa atas kehendak Dajjal dimana ianya berlawanan dengan sistem yang dibawa oleh Islam. Keluarga Rothschild merupakan duta kepada Iblis dari kalangan manusia di zaman ini. Rothschild bolehlah dikatakan Dajjal kecil sebelum munculnya Dajjal Akhbar.

 

Posted by: | Posted on: January 4, 2016

ROTHSCHILS AGEN DAJJAL – PART 7

Rothschild menjatuhkan empayar-empayar di seluruh dunia melalui sistem perbankannya yang berasaskan riba. Negara yang meminjam dengan IMF akan terbelenggu hutang dan sukar membayar kesan interest yang dikenakan. Salah satu contoh adalah kejatuhan Turki Uthmaniah setelah meminjam dengan bank dunia IMF Rothschild.

Kerajaan Islam Turki Uthmaniyah yang berpegang kepada hukum syarak telah melakukan kesilapan pada 1854 dengan menerima pakai sistem riba. Pinjaman berjumlah 8 juta pound sterling itu mewajipkan kerajaan Turki Uthmaniyah membayar bunga sebanyak 10 peratus dalam tempoh setahun. Dengan ini, wajarlah Allah SWT memberikan bala dengan menjatuhkan empayar Islam Turki Uthmaniyah yang telah ingkar dengan ajaran Islam ditangan diktator Yahudi iaitu ahli Freemason Mustapa Kamal Atarturk pada 1922.

Berikut adalah senarai pinjaman yang dibuat oleh kerajaan Turki kepada bank Rothschild di London:

1854 – 3000000 pound sterling. Bunga 6%.

1855 – 8000000 pound sterling. Bunga 4%.

1858 – 5000000 pound sterling. Bunga 6%.

1862 – 8000000 pound sterling. Bunga 6%.

1863 – 8000000 pound sterling. Bunga 2%.

1865 – 6000000 pound sterling. Bunga 6%.

(Sumber: Edhem Eldem, 2005, Ottoman Financial Integration with Europe. Foreign Loans, the Ottoman Bank and the Ottoman Public Debt.)

Senarai diatas hanyalah sebahagian daripada pinjaman yang dibuat oleh kerajaan Turki Uthmaniyah. Hakikatnya, pinjaman berjumlah beratus-ratus juta pound terus-menerus dilakukan oleh kerajaan khalifah hasil desakan ejen-ejen Yahudi didalam pentadbiran Turki sejak 1854. Pinjaman ini berlaku sehinggalah pada tahun 1914, dan dianggarkan sebanyak lebih 30 pinjaman telah dilakukan. Jumlah ini sebenarnya sudah cukup membuatkan Turki Uthmaniyah jatuh bankrap sebelum Perang Dunia Pertama.

Sehingga kini, walaupun Turki sudah berubah kepimpinan daripada sekular kepada pro-Islamik, namun ekonominya tetap dipegang oleh Yahudi menerusi sistem riba yang mula digunapakai oleh khalifah Islam sejak zaman Uthmaniyah lagi.

Bermula kejatuhan sesebuah Negara Islam itu adalah bermula dengan trend serangan ekonomi, serangan matawang dan serangan harga minyak. Pemimpin yang bijak seboleh-bolehnya tidak terjebak dengan pinjaman IMF kerana itu adalah perangkap Ahli Jemaah Dajjal.

Posted by: | Posted on: January 3, 2016

ROTHSCHILD AGEN DAJJAL – PART 6

Keluarga Rothschild menjadi dalang perancang dan pembiaya peperangan dunia yang telah berlaku iaitu;

  1. Revolusi Perancis 1789
  2. Peperangan antara Duke of Wellington dan Napoleon’ Bonaparte pada tahun 1815
  3. Revolusi Amerika 1765 – 1783
  4. Revolusi Bolshevik 1917
  5. Perang dunia pertama 1914
  6. Perang dunia ke dua 1939 – 1945
  7. Serangan penganas terhadap World Trade Center di New York 2001

1. Revolusi Perancis pada tahun 1789

Revolusi Perancis pada tahun 1789 telah dibiayai oleh Keluarga Rothchild melalui agen-agen mereka di dalam Order Freemason di Perancis.revolusi ini dilakukan adalah semata mata untuk menghapuskan pengaruh Gereja katolik dan monarki Raja Louis XVI yang menjadi duri kepada order Freemason Eropah dan meletakkan boneka mereka didalam Gereja Katolik. Akhirnya perancis diisytiharkan menjadi Sebuah Republik pada September 1792 selepas King Louis XVI dihukum bunuh oleh Ahli jemaah Dajjal atas arahan keluarga Rothschild.

2. Peperangan antara Duke of Wellington dan Napoleon’ Bonaparte pada tahun 1815

Peperangan antara Duke of Wellington dan Napoleon’ Bonaparte pada tahun 1815 juga telah dibiayai oleh keluarga Rothschild dan kali ini keluarga Rothschild membiayai kedua – dua belah pihak melalui James di Perancis (Napoleon) dan Nathan di England (Duke Of Wellington) agar peperangan ini dapat mengukuhkan cengkaman keluarga Rothschild terhadap dua buah negara ini.

 3. Revolusi Amerika 1765 – 1783

Revolusi Amerika adalah satu pergolakan politik yang berlaku antara 1765 dan 1783 di mana 13 Koloni di Amerika telah berpecah dari Empayar British dan membentuk sebuah negara bebas iaitu Amerika Syarikat dan seperti biasa keluarga Rothschild yang telah membiayai Revolusi ini. Dengan terciptanya Amerika syarikat, keluarga Rothschild telah berjaya menguasai Amerika dengan sepenuhnya. Kejayaan yang terpenting bagi sejarah keluarga Rothschild.

4. Revolusi Bolshevik 1917

Pada tahun 1917 keluarga Rothschild menjadi dalang utama di sebalik pembiayaan Revolusi Bolshevik. Tindakan ini akan berjaya meletakan komunisme sebagai gerakan utama dunia yang bermula di Russia. Rancangan ini juga adalah untuk menghapuskan monarki T’sar yang menjadi musuh utama kepada penguasaan keluarga Rothschild terhadap negara Russia.

5. Perang dunia pertama 1914

Perang dunia pertama, adalah perang Global yang telah berpusat di Eropah yang bermula pada tahun 1914 dan berlangsung sehingga tahun 1918. Keluarga Rothschild Ini telah menggunakan kekayaanya dari lombong – lombong berlian dari Afrika untuk melaksanakan perang dunia yang pertama ini. Perang ini sebenarnya dilaksanakan agar dapat memerangkap dan menumbangkan Empayar Uthmaniyyah.

6.  Perang dunia ke dua 1939 – 1945

Perang Dunia kedua telah dilaksanakan pada tahun 1939 sehingga 1945 dan telah meragut hampir 90 juta nyawa dan kemusnahan yang teruk terjadi di Eropah. Perang ini direncanakan supaya keluarga Rothschild dapat mencipta sebuah negara yahudi di Palestin dengan alasan kaum Yahudi di Eropah sedang ditindas dan dizalimi oleh Hitler dari Jerman yang kononya telah membunuh 6 juta Yahudi didalam kem- kem tahanan. Holocaust ini hanya lah satu PENIPUAN MEGA Yahudi untuk mendapat simpati dari masyarakat dunia.

7. Serangan penganas terhadap World Trade Center di New York 2001

Pada tahun 2001 dunia dikejutkan dengan serangan penganas terhadap World Trade Center di New York. Serangan ini telah menyebabkan Umat Islam telah difitnah sebagai penganas dan dalang serangan tersebut tetapi pada hakikatnya dalang sebenar yang menyerang WTC New York adalah agen perisikan Mossad dan CIA yang dibiayai oleh keluarga Rothschild.

Rancangan ini dilakukan agar imej Umat Islam dan Agama Islam dapat diburukan dengan sepenuhnya oleh Ahli Jemaah Dajjal di mata dunia. Dari kejadian ini keseluruhan negara yang dikuasai oleh Jemaah Dajjal telah melancarkan perang terhadap Islam dimana negara Afghanistan dan Iraq telah menjadi kambing hitam nafsu Ahli Jemaah Dajjal ini. Sehingga kini perang ini masih berlangsung untuk menghancurkan negara Afghanistan dan Iraq secara sistematik.

Posted by: | Posted on: January 1, 2016

ROTHSCHILD AGEN DAJJAL – PART 5

Pemikir Islam mengkaji asal usul Rothschild bersal dari keturunan Ibn Sayyad.atau nama sebenarnya Saff atau Abdullah bin Said. Beliau adalah penduduk Madinah berbangsa Yahudi ketika zaman Rasulullah SAW. Ibn Sayyad pernah hendak dipancung oleh Saidina Umar Al-Khattab ketika kanak-kanak kerana mengaku sebagai nabi di depan Rasulullah.

Rothschild Yahudi Kepercayaan Dajjal. Rothschild itu mempunyai makna tersembunyi yang menunjukkan tanda hubungkaitnya dengan Dajjal. Dikatakan pengkaji Dajjal percaya bahawa nama itu diberi sendiri oleh Dajjal kepada keturunan cucu-cicit Ibn Sayyad sebagai satu Kod Rahsia agen-agennya di masa depan.

Maksud istilah “ROTH”

Rothschild adalah nama dalam bahasa Jerman dan terdiri dari gabungan dua perkataan iaitu Roth dan Schild. Menurut kamus nama Jerman, Roth bermaksud rambut merah atau nama gelaran bagi individu lelaki berbangsa Yahudi suku Ashkenazi yang mempunyai rambut merah. Manakala dalam kepercayaan klasik Eropah, Roth adalah gelaran kepada kanak-kanak hasil sumbang mahram. Jadi Rothschid “anak sumbang mahram”.

Maksud istilah “Schild”

Schild adalah ungkapan yang dalam kamus Jerman membawa maksud seseorang yang hebat yang tinggal di dalam sebuah rumah dan orang itu mempunyai tanda-tanda ketokohan yang tiada tolak bandingnya. Jika diteliti pada bunyi ungkapan Schild, bunyinya hampir sama dengan Sayyad atau Said.

Dalam menterjemahkan teori ini, pengkaji Dajjal  membuat hipotesis bahawa maksud nama Schild sebenarnya merujuk kepada Dajjal yang tinggal di dalam sebuah biara yang mana dirinya dijumpai oleh Tamim Ad-Dhari seperti mana yang dikhabarkan di dalam hadith riwayat Imam Muslim.

Kesimpulannya ROTHSCHILD sebenarnya bermaksud “Dajjal si anak haram yang berambut kemerahan yang tinggal di dalam sebuah tempat perlindungan.”