July, 2014

now browsing by month

 
Posted by: | Posted on: July 21, 2014

MAB PENYELESAIAN KEPADA PENYAKIT KEPUTIHAN, SENGGUGUT, CYST DAN FIBROID

wahai wanita jangan biarkan ladang emas anda dicemari penyakit

wahai wanita jangan biarkan ladang emas anda dicemari penyakit

 

FIBROID DAN CYST

Rahim adalah ibarat ladang emas bagi wanita. Bagaimana  fibroid dan cyst terjadi adalah berpunca pada ganguan haid dan sengugut. Satu kajian yang menunjukan bahawa lebih kurang 50% daripadanya wanita mengidap penyakit ini. Ia sering berlaku dikalangan wanita yang tidak berkahwin dan yang pernah beranak. Semua wanita ada mengandungi cyst cuma kecil atau besar, boleh hilang tak boleh hilang adalah bergantungan tabiat dan pemakanan mereka. Tanda- tanda fibroid dan cyst yang bermasalah adalah;

 1. Keputihan
 2. Masalah ketidaksuburan
 3. Kemandulan di kalangan wanita
 4. Hubungan suami isteri yang dingin atau sakit ketika bersama
 5. Perut kembang
 6. Angin yang keluar dari vagina (Kentut Vagina)
 7.  Rasa gatal dan keluar bau kurang enak pada vagina
 8.  Kerap membuang air kecil ketika batuk, berlari dan berlompat
 9.  Kerap letih dan lesu
 10.  Sakit lutut dan tumit
 11. Kesejukkan kaki dan tanggan
 12. Kekejangan otot dibawah betis (simpul mengkarung)
 13.  Kerap keguguran
 14. Ketumbuhan fibro dan cyst

Kebanyakan yang kita dengar ramai wanita Malaysia yang menghadapi ketumbuahan fibroid, rata-ratanya akan mengambil jalan mudah dengan menjalani proses pembedahan. Tapi masih juga ketumbuah itu akan tumbuh selepas beberapa bulan atau tahun itu pun bergantung pada aktifnya fibroid mereka.

ADAKAH FIBROID  DAN CYST BOLEH DIRAWAT?

Menurut Dr Hamid Arshar dalam tulisan beliau mengatakan bhawa tidak ada rawatan yang menggunakan ubat hospital yang boleh mengecutkan ketumbuhan fibroid tetapi  ada kemungkinan ubat-ubatan tradisional seperti akar kayu atau dedaun yang mungkin mempunyai kesan khusus terhadap rahim boleh mengecutkan ketumbuhan pada fibroid. Bidang ini masih lagi terbuka luas dan usaha yang boleh mendapatkan ramuan untuk mengecutkan ketumbuhan fibroid.

MAKANAN YANG AKTIFKAN CYST

1)Soya dan evening primrose

Soya dan evening primrose mengandungi phyto estrogen. Phyto ni bermaksud tumbuhan manakala phyto estrogen bermaksud tumbuhan yang mempunyai fungsi seakan-akan estrogen. Apabila kita memakan makanan ini maka paras estrogen dalam badan kita akan tinggi dan mengalakkan pembesaran cyst. Meminum soya sewaktu mengandung bukan boleh mencantikkan kulit anak tetapi mendedahkan risiko untuk anak mendapat kanser. Manakala mengikut kajian keatas pesakit kanser payudara plak, ramai antara mereka menggunakan evening primrose ini.

2)Ayam

Ayam daging yang dijual dipasaran adalah disuntik hormon untuk mempercepatkan kadar pembesaran. Kebiasaannya ayam disuntik hormon estrogen. Ayam yang selamat dimakan adalah ayam kampung

 3)Ikan keli yang diternak

Kebanyakkan ikan keli kormersial diberi makan dedak atau penggemuk seperti ayam daging juga. Cara pembiakan ikan keli ini juga tidak normal seperti juga pembiakan ayam daging.

4)Kawal pemakanan berkolestrol

Kolestrol juga adalah penyebab kenaikan hormon estrogen. Kolestrol adalah penggalak rembesan hormon estrogen tidak normal.

ANALISIS

Pengalaman kami ZAI Permai setelah 10 tahun  memperkenalkan MAB, mendapati banyak testimoni-testimoni menunjukkan penyakit keputihan mereka telah pulih dan cyst diperingkat awal mereka telah hilang dengan mengamalkan MAB. Mereka juga tidak mengalami apa-apa kesan sampingan malah kesihatan mereka terjamin. Oleh itu yakinlah dengan MAB, anda pasti kekal sihat dengan herba.

Tidak semua teknolgi pemakanan hari ini memberi kebaikan kepada manusia. Mungkin ada yang boleh meningkat kuantiti pengeluaran tetapi dalam masa yang sama ia merosakkan kesihatan tetapi tidak semua.

 

Posted by: | Posted on: July 21, 2014

PENGENALAN MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB)

MAB

Maajun Anggun Bistari (MAB)

Maajun Anggun Bistari (MAB) adalah produk yang berkonsepkan penggunaan herba secara semulajadi. Herba merupakan tumbuhan semulajadi yang tumbuh dipermukaan bumi. Kelebihan herba berbeza dengan formula kimia kerana herba merupakan ubat semulajadi yang mampu merawat penyakit dari akar umbi tanpa memberi sebarang kesan sampingan penyakit lain pada tubuh manusia. Penggunaan herba terbukti baik dan disarankan Allah dalam Al Quran Allah dalam surah Al-An’am 6:69;

“Dan dialah yang menurunkan air hujan dari langit lalu Kami tumbuhkan dengan air itu segala macam tumbuhan, maka Kami keluarkan dari tumbuhan-tumbuhan itu tanaman yang menghijau. Kami keluarkan dari tanaman yang menghijau itu butir yang banyak dan dari mayang kurma mengurai tangkai-tangkai yang menjulai, dan kebun-kebun anggur dan Kami keluarkan pula zaitun dan delima yang serupa dan tidak serupa. Perhatikanlah buahnya di waktu pohonya berbuah, dan perhatikan pula kematangannya. Sesungguhnya pada yang demikian itu ada tanda-tanda kekuasaaan Allah bagi orang-orang yang beriman”.

Kegunaan MAB pada asasnya adalah untuk family planning. Walaubagaimana pun MAB juga bertindak sebagai pelbagai tujuan untuk kesihatan dalaman dan luaran kecantikan wanita terutamanya bagi wanita yang telah berumahtangga dan melahirkan anak. Bukan setakat itu saja, malah MAB mampu memberi kesihatan dan kecantikan pada wanita paling optima sehingga ke hari tua. Wanita hari ini mempunyai alternatif, jika tidak selesa dengan kaedah moden boleh menggunakan MAB untuk family planning.

MAB telah terbukti keberkesanannya tidak perlu diragui lagi dan telah dibuat analisis oleh Universiti Teknologi Malaysia (UTM) bebas dari bahan berat seperti Mercury dan bebas dari steroid. MAB telah menjadi pilihan wanita hari ini dan merupakan produk yang mahsyur. Pengambil MAB secara berterusan akan menjadikan anda menjadi lebih awet dan kelihatan lebih muda dari usia yang sebenar. Amat sesuai untuk wanita yang mementingkan kesihatan dan penampilan yang lebih anggun.