MAB

now browsing by category

 
Posted by: | Posted on: April 22, 2015

KONSEP FAMILY PLANNING MAB

GRAF KESUBURAN WANITA

GRAF KESUBURAN WANITA

Secara teorinya merancang keluarga dengan MAB bermakna seseorang wanita itu akan berikhtar untuk mendapat kitaran period tetap 28 hari setiap bulan. Kitaran periodnya akan dipecahkan kepada 4 minggu;

MINGGU PERTAMA

MAB mula diambil samada pada hari 3/4/5 ia berperiod. Pada minggu ini kesuburannya mula meningkat. Hormon Estrogen dan Luteinizing mula dirembeskan tetapi masih diperingkat awal. Dinding rahim mula menebal sebagai persediaan untuk hamil.

MINGGU KE DUA

Pada minggu ke 2, kesuburan terus meningkat dengan peningkatan rembessan Hormon Estrogen dan Hormon Luteinizing. Tahap maksima kesuburan ini akan berlaku pada hari ke 14. Pada masa ini berlaku ovulasi dimana ovum yang matang akan menetas dan keluar dari ovari. Dengan itu proses kehamilan dicegah dengan kaedah kawalan suhu dalam tiub falopia. Setelah 24 jam ovum akan luput hayat, dengan itu ia gagal bersenyawa dengan sperma walaupun sperma masih hidup sehingga 7 hari. Akhirnya selepas 7 hari sperma pula akan luput hayat. Proses meluputkan sperma dan ovum akan di detox melalui period selepas 21 hari berhenti mengambil MAB.

MINGGU KE TIGA

Pada minggu ke 3, selepas berlaku ovulasi tahap kesuburan mula menurun. Paras remberasan Horman Estrogen dan Hormon Luteinizing juga semakin kurang. Risiko untuk hamil ketika ini rendah kerana geraf kesuburan semakin menurun.

MINGGU KE EMPAT

Pada minggu ke 4, tahap kesuburan terus menurun sehingga rembesan Horman Estrogen dan Hormon Luteinizing berhenti. Waktu ini kesuburan paling rendah dan kehamilan jarang berlaku. Pada hari 21 ini merupakan hari terakhir mengambil MAB kerana pada waktu ini sudah tidak subur. Selepas hari 21 inilah masa untuk period keluar.

Dengan memahami teori dan konsep ini, maka wanita dapat mengecam waktu subur secara lebih tepat jika sudah mendapat period yang regular setiap bulan iatu 14 hari selepas period.

Waktu subur ini mesti difahami sebagai satu ikhtiar utk mengelak kehamilan. Jika yg berhajat utk hamil juga mereka patut tahu waktu ovulasi iaitu tempoh maksima subur. Diwaktu ovulasi itulah pasangan kerap bersama jika ingin hamil.

Dengan MAB ia lebih selamat berbanding kimia sintetik. Kebanyakan kimia sentetik ini dicipta oleh yahudi dalam masa yang sama memberi side efek merosakkan kesihatan terutama di usia emas. Kita berhak sihat hingga akhir hayat jika kita mengikut Al Quran dan sunnah. Ciptaan yahudi banyak yg bathil dari yang benar.

Posted by: | Posted on: March 26, 2015

HERBA MENCEGAH KEHADIRAN KANSER

Pada zaman dahulu kita jarang dengan kes-kes seperti kanser payu dara, kanser rahim, kanser servik dan lain-lain lagi. Tapi sejak tercetusnya revolusi perubatan moden yg memperkenalkan kimia sintettik satu abad kita boleh lihat kesannya pada hari ini. Pada hari ini kanser menjadi pembunuh nombor satu didunia. Ia tak ia kita mesti balik semula menggunakan herba spt di dalilkan dalam Al quran dalam surah Al-An’am 6:69;

“Dan dialah yang menurunkan air hujan dari langit lalu Kami tumbuhkandengan air itu segala macam tumbuhan, maka Kami keluarkan dari tumbuhan-tumbuhan itu tanaman yang menghijau. Kami keluarkan dari tanaman yang menghijau itu butir yang banyak dan dari mayang kurma mengurai tangkai-tangkai yang menjulai, dan kebun-kebun anggur dan Kami keluarkan pula zaitun dan delima yang serupa dan tidak serupa. Perhatikanlah buahnya di waktu pohonya berbuah, dan perhatikan pula kematangannya. Sesungguhnya pada yang demikian itu ada tanda-tanda kekuasaaan Allah bagi orang-orang yang beriman”.

MAB 100% herba dan tiada apa bahan kimia sintetik. 10 tahun MAB diperkenalkan anda boleh nilai sendiri. Adakah mereka sihat? Adakah mereka mendapat kanse? 10 tahun bukan masa pendek untuk analisis.

 

Posted by: | Posted on: March 8, 2015

CIRI-CIRI COMPULSORY BISNES MAB

Bisnes yang tidak mati adalah bisnes yang bersifat compulsory atau bisnes yang orang wajib guna dalam apa jua keadaan. Ia menjadi keperluan atau wajib. Sesetengah bisnes asalnya tidak compulsory tetapi mereka berpaut dibawah kuasa undang2 dengan memasukkan undang2 compulsory atau wajib guna.

Contoh adalah bisnes insuran kenderaan. Bagaimana mereka mengekalkan industri insuran adalah dengan mewajibkan pemilik kenderaan membeli insuran. Jika mereka tidak membeli insuran, mereka tidak dibenarkan merenew road tax dan kenderaan tidak dibenarkan dipandu di atas jalan raya. Jika tidak patuhi, pemilik kenderaan akan disaman. Ia tak ia setiap individu wajib membeli insuran. Dengan kata lain bisnes insuran akan berkekalan kerana ia telah dicompulsorykan oleh undang-undang.

Begitu juga tips memilih bisnes mestilah memilih produk yang ada sifat compulsory tanpa produk itu berpaut pada mana-mana undang yang dicompulsorykan. Contoh seperti bisnes beras, gula dan lain-lain yang orang wajib guna waktu susah mau pun senang. Walau apa keadaan pun waktu susah mau pun senang orang akan makan nasi dan minum minuman bergula . Beras dan gula menjadi keperluan atau compulsory. Orang yang menjalankan bisnes beras dan gula terus mendapat untung berterusan walau ekonomi tengan menjunam tambahan lebih rancak ketika ekonomi tengah subur.

Begitu juga compulsory bisnes MAB. Walau apa keadaan orang kan merancang keluarga tak kira masa susah atau senang. Samada mereka mengguna cara moden atau herba. Yang pasti jika mereka takut kepada efek kimia sintetik mereka akan memilih herba. Begitulah hebatnya bisnes MAB. Ia bukan produk bemusim tetapi produk compulsory secara otomatik. Amat rugi orang tidak menceburi bisnes yang bersifat wajib guna ini. Amat rugi juga orang yang sentiasa melompat-lompat dari bisnes kesatu bisnes lain pada hal bisnes pertama belum lagi establish. Jika bisnes pertama sudah maju tidak menjadi masalah dengan niat mengermbangkan sayap lain pula.

 

Posted by: | Posted on: July 21, 2014

MAB PENYELESAIAN KEPADA PENYAKIT KEPUTIHAN, SENGGUGUT, CYST DAN FIBROID

wahai wanita jangan biarkan ladang emas anda dicemari penyakit

wahai wanita jangan biarkan ladang emas anda dicemari penyakit

 

FIBROID DAN CYST

Rahim adalah ibarat ladang emas bagi wanita. Bagaimana  fibroid dan cyst terjadi adalah berpunca pada ganguan haid dan sengugut. Satu kajian yang menunjukan bahawa lebih kurang 50% daripadanya wanita mengidap penyakit ini. Ia sering berlaku dikalangan wanita yang tidak berkahwin dan yang pernah beranak. Semua wanita ada mengandungi cyst cuma kecil atau besar, boleh hilang tak boleh hilang adalah bergantungan tabiat dan pemakanan mereka. Tanda- tanda fibroid dan cyst yang bermasalah adalah;

 1. Keputihan
 2. Masalah ketidaksuburan
 3. Kemandulan di kalangan wanita
 4. Hubungan suami isteri yang dingin atau sakit ketika bersama
 5. Perut kembang
 6. Angin yang keluar dari vagina (Kentut Vagina)
 7.  Rasa gatal dan keluar bau kurang enak pada vagina
 8.  Kerap membuang air kecil ketika batuk, berlari dan berlompat
 9.  Kerap letih dan lesu
 10.  Sakit lutut dan tumit
 11. Kesejukkan kaki dan tanggan
 12. Kekejangan otot dibawah betis (simpul mengkarung)
 13.  Kerap keguguran
 14. Ketumbuhan fibro dan cyst

Kebanyakan yang kita dengar ramai wanita Malaysia yang menghadapi ketumbuahan fibroid, rata-ratanya akan mengambil jalan mudah dengan menjalani proses pembedahan. Tapi masih juga ketumbuah itu akan tumbuh selepas beberapa bulan atau tahun itu pun bergantung pada aktifnya fibroid mereka.

ADAKAH FIBROID  DAN CYST BOLEH DIRAWAT?

Menurut Dr Hamid Arshar dalam tulisan beliau mengatakan bhawa tidak ada rawatan yang menggunakan ubat hospital yang boleh mengecutkan ketumbuhan fibroid tetapi  ada kemungkinan ubat-ubatan tradisional seperti akar kayu atau dedaun yang mungkin mempunyai kesan khusus terhadap rahim boleh mengecutkan ketumbuhan pada fibroid. Bidang ini masih lagi terbuka luas dan usaha yang boleh mendapatkan ramuan untuk mengecutkan ketumbuhan fibroid.

MAKANAN YANG AKTIFKAN CYST

1)Soya dan evening primrose

Soya dan evening primrose mengandungi phyto estrogen. Phyto ni bermaksud tumbuhan manakala phyto estrogen bermaksud tumbuhan yang mempunyai fungsi seakan-akan estrogen. Apabila kita memakan makanan ini maka paras estrogen dalam badan kita akan tinggi dan mengalakkan pembesaran cyst. Meminum soya sewaktu mengandung bukan boleh mencantikkan kulit anak tetapi mendedahkan risiko untuk anak mendapat kanser. Manakala mengikut kajian keatas pesakit kanser payudara plak, ramai antara mereka menggunakan evening primrose ini.

2)Ayam

Ayam daging yang dijual dipasaran adalah disuntik hormon untuk mempercepatkan kadar pembesaran. Kebiasaannya ayam disuntik hormon estrogen. Ayam yang selamat dimakan adalah ayam kampung

 3)Ikan keli yang diternak

Kebanyakkan ikan keli kormersial diberi makan dedak atau penggemuk seperti ayam daging juga. Cara pembiakan ikan keli ini juga tidak normal seperti juga pembiakan ayam daging.

4)Kawal pemakanan berkolestrol

Kolestrol juga adalah penyebab kenaikan hormon estrogen. Kolestrol adalah penggalak rembesan hormon estrogen tidak normal.

ANALISIS

Pengalaman kami ZAI Permai setelah 10 tahun  memperkenalkan MAB, mendapati banyak testimoni-testimoni menunjukkan penyakit keputihan mereka telah pulih dan cyst diperingkat awal mereka telah hilang dengan mengamalkan MAB. Mereka juga tidak mengalami apa-apa kesan sampingan malah kesihatan mereka terjamin. Oleh itu yakinlah dengan MAB, anda pasti kekal sihat dengan herba.

Tidak semua teknolgi pemakanan hari ini memberi kebaikan kepada manusia. Mungkin ada yang boleh meningkat kuantiti pengeluaran tetapi dalam masa yang sama ia merosakkan kesihatan tetapi tidak semua.

 

Posted by: | Posted on: July 21, 2014

PENGENALAN MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB)

MAB

Maajun Anggun Bistari (MAB)

Maajun Anggun Bistari (MAB) adalah produk yang berkonsepkan penggunaan herba secara semulajadi. Herba merupakan tumbuhan semulajadi yang tumbuh dipermukaan bumi. Kelebihan herba berbeza dengan formula kimia kerana herba merupakan ubat semulajadi yang mampu merawat penyakit dari akar umbi tanpa memberi sebarang kesan sampingan penyakit lain pada tubuh manusia. Penggunaan herba terbukti baik dan disarankan Allah dalam Al Quran Allah dalam surah Al-An’am 6:69;

“Dan dialah yang menurunkan air hujan dari langit lalu Kami tumbuhkan dengan air itu segala macam tumbuhan, maka Kami keluarkan dari tumbuhan-tumbuhan itu tanaman yang menghijau. Kami keluarkan dari tanaman yang menghijau itu butir yang banyak dan dari mayang kurma mengurai tangkai-tangkai yang menjulai, dan kebun-kebun anggur dan Kami keluarkan pula zaitun dan delima yang serupa dan tidak serupa. Perhatikanlah buahnya di waktu pohonya berbuah, dan perhatikan pula kematangannya. Sesungguhnya pada yang demikian itu ada tanda-tanda kekuasaaan Allah bagi orang-orang yang beriman”.

Kegunaan MAB pada asasnya adalah untuk family planning. Walaubagaimana pun MAB juga bertindak sebagai pelbagai tujuan untuk kesihatan dalaman dan luaran kecantikan wanita terutamanya bagi wanita yang telah berumahtangga dan melahirkan anak. Bukan setakat itu saja, malah MAB mampu memberi kesihatan dan kecantikan pada wanita paling optima sehingga ke hari tua. Wanita hari ini mempunyai alternatif, jika tidak selesa dengan kaedah moden boleh menggunakan MAB untuk family planning.

MAB telah terbukti keberkesanannya tidak perlu diragui lagi dan telah dibuat analisis oleh Universiti Teknologi Malaysia (UTM) bebas dari bahan berat seperti Mercury dan bebas dari steroid. MAB telah menjadi pilihan wanita hari ini dan merupakan produk yang mahsyur. Pengambil MAB secara berterusan akan menjadikan anda menjadi lebih awet dan kelihatan lebih muda dari usia yang sebenar. Amat sesuai untuk wanita yang mementingkan kesihatan dan penampilan yang lebih anggun.