AGAMA

now browsing by category

 
Posted by: | Posted on: April 25, 2016

KAJIAN BANGSA LOST TRIBE YAHUDI – PART 14

Hasil analisis kajian dapatlah untuk membuat satu hipotesis berkenaan Nusantara Melayu. Tenyata bumi ini penuh dengan lagenda, misteri dan rahsia yang tersembunyi yang akan terbongkar di hujung zaman ini.

Di bumi ini Nabi Ibrahim A.S setelah meninggalkan Siti Hajar dan anaknya Nabi Ismail A.S menuju dan memijak bumi ini untuk menyebar agama tauhid Allah. Beliau datang sebagai mengembangkan zuriat anak cucunya untuk akhir zaman nanti yang mana mereka bakal menyambung dan menyempurnakan risalah Ilahi.

Sahabat-Sahabat Rasul ALLAH S.A.W telah sampai dan singgah untuk mengambil perbekalan makanan dan minuman semasa dalam misi dakwah ke China melalui jalan laut Nusantara Melayu.Salah seorang dari sahabat Rasulullah SAW yang bernama Saad bin Lubaid Al-Habsyi adalah salah seorang dari 73 orang yang diarahkan Nabi SAW untuk berhijrah ke Habsyah (Afrika) sebelum berlakunya hijrah ke Madinah. Saad bin Lubaid Al-Habsyi telah berlayar dari Habsyah ke Cina dan membina 2 buah masjid di Hanchow dan Canton (Guangzhou). Cina telah lama menjadi destinasi perniagaan orang Arab bahkan di zaman dinasti Tang (sebelum kurun ke 7 M) telah ada komuniti Arab (sebelum Islam) yang besar di Canton. Saad bin Lubaid Al-Habsyi telah berdakwah di sana. Mereka berulang alik di antara Tanah Arab dan Tanah Besar Cina, maka tidak mustahil ada para sahabat yang singgah di Tanah Melayu (Malaysia) dan kepulauan Nusantara Melayu. Salah satu bukti yang nyata, seorang dari sahabat besar Rasulullah SAW iaitu Saad bin Abi Waqqash makamnya terletak di Guang Zhou (Canton).

Bumi sangat istimewa didalam dunia kerana menerima kedatangan Islam tanpa peperangan. Bumi ini menerima kedatangan Islam dengan jalan dakwah yang mana agama Islam di bumi ini di bawa oleh anak cucu Rasul ALLAH S.A.W sendiri iaitu Ahlul Baitnya.

Bumi ini juga telah menerima kedatangan Ahlul Bait yang dalam pengusiran dan pemburuan oleh mereka-mereka yang dengki (Bani Saud) dan khianat terhadap Rasul ALLAH S.A.W.

Bumi ini di muliakan oleh ALLAH S.WT. yang mana kesemua Sultan-Sultan dan Raja-Raja Melayu adalah dari Keturunan Ahlul Bait. Bumi ini di pelihara oleh ALLAH S.W.T dari sebarang musibah dan bala bencana kerana bumi in di diami dan di perintah oleh anak cucu kekasihnya Habibullah Rasul ALLAH S.A.W.

Bumi Nusantara Melayu walau pun di serang dan dijajah oleh berbagai bangsa bermula dari Siam , Tartar , Portugis , Belanda , Inggeris , Jepun , Komunis, bumi ini tetap utuh dalam memilihara keagungan dan kedaulat Islam. Kenapa ?

Mungkinkah ALLAH S.W.T mahu meletak pengharapan kepada Bani Jawi satu tugas yang penting dihujung zaman??  Wallahu’alam.

Tidak mustahil juga zionis tidak duduk senang dengan Islam di bumi ini. Kita tidak tahu apakah agenda mereka untuk membendung kemaraan Islam di Timur Jauh. Kita juga sukar menjawab isu-isu apakah dengan kehilangan MH 370, tragedi MH17 termasuk tipu muslihat mereka yang sedang disusun??

Posted by: | Posted on: April 24, 2016

KAJIAN BANGSA LOST TRIBE YAHUDI – PART 13

Siapakah yang dikatakan Ahlul Bait?  Ahlul Bait adalah keluarga Rasulullah SAW. Keturunan Ahlul Bait ialah anak-cucu dan keturunan Nabi Muhammad SAW dari satu-satunya anak baginda yang melahirkan zuriat yang berterusan iaitu dari pasangan Fatimah Az-Zahra dan Ali bin Abi Talib. Manakala anak lelaki Rasulullah, Ibrahim dan Kassim meninggal dunia semasa kecil dan tidak meninggalkan zuriat. Anak perempuan Nabi yang lain iaitu Zainab, Ummu Kalthum dan Ruqaiyyah tidak diketahui mempunyai zuriat.

Jadi ahlul bait ini dikaitkan dengan keturunan Hassan RA dan Hussein RA. Keturunan mereka ini kalau dalam konteks Nusantara Melayu di beri gelaran Sayyid atau Syarif untuk menjaga nasab. Sayyid untuk keturunan sebelah Hussein RA. Syarif untuk keturunan sebelah Hassan RA.

Mereka berbeza dengan gelaran Maulana, Makhdum atau Syeikh yang merupakan gelaran pada ulama yang datang dari Hijaz (Mekah dan Madinah) tetapi bukan dari jalur keturunan Rasulullah SAW.

Para Sahabat Rasulullah SAW jumlahnya melebihi 100,000. Ini adalah berdasarkan kepada umat Islam yang berkumpul di Padang Arafah untuk mendengar khutbah, amanat dan pesan terakhir rasulullah SAW. Ribuan dari mereka telah tersebar ke seluruh dunia. Bilal, maqamnya di Syria, Abu Ayub Al-Ansari maqamnya di Istanbul, Saad bin Abi Waqash di Cina. Mereka yang berstatus sahabat ini pula ada yang berjumpa dengan Rasulullah SAW pada usia yang amat kecil seperti Anas bin Malik RA yang didukung oleh Nabi dan di bawa naik unta bersamanya serta diberikan nasihat-nasihat. Anas bin Malik meninggal ketika usianya 93 tahun. Bererti setelah hampir 100 tahun Rasulullah SAW wafat, para sahabatnya masih hidup. Kemungkinan mereka hadir di Nusantara Melayu dan meninggal di sini seperti juga di tempat-tempat lain di seluruh dunia. Dengan hijrahnya para sahabat Nabi SAW, Islam tersebar 1/3 dunia.

Ulama yang berdakwah di Nusantara Melayu bermula sejak kurun ke 14M lagi. Mereka bergelar Syarif dan Sayyid seperti Syarif Kabungsuan, ulama dari Johor Lama yang berdakwah di Mindanao.

Syarif Makkah yang berdakwah kepada Raja Meura Silu yang kemudiannya memeluk Islam memakai gelaran Sultan Al-Malikus Soleh dan menjadi Raja pertama Islam di Nusantara (Kerajaan Pasai). 

Syarif Ali dari Taif diambil oleh Sultan Muhammad Syah, Sultan pertama Brunei. Nama Sultan Muhammad Syah sebelum Islam adalah Awang Alak Batatar.  Sultan Muhammad Syah mengambil Syarif Ali sebagai menantu dan diangkat menjadi Sultan Syarif Ali.  Dengan itu Sultan Syarif Ali ulama yang mengasaskan syariat Islam di negeri Brunei Darussalam.

Syarif Hidayatullah atau Fathillah berasal dari Pasai juga adalah keturunan Rasulullah SAW. Beliaulah yang menggempur Portugis dan mengalahkan kerajaan Sunda Kelapa pada tahun 1521 dan menukar namanya kepada Jayakarta(Jakarta). Nama Jakarta Ibu Negara Indonesia diambil dari nama beliau. Syarif Hidayatullah adalah merupakan salah seorang dari Wali Songo (Wali sembilan di Pulau Jawa).

Begitu juga ramai raja-raja Kepulauan Melayu adalah dari keturunan Ahlul Bait. Di antaranya ialah Raja Perlis Sultan Syed Sirajuddin Jamalullail Al-Haj. Baginda adalah dari keturunan keluarga Al-Ba’lawi dari Hijaz yang berasal dari nasab Rasulullah SAW. Selain itu, Raja Siak dan Raja Kutai (Kalimantan) juga adalah dari keluarga yang sama.

Kesimpulannya memang keturunan Ahlul Bait memang wujud di Nusantara Melayu dan mereka memainkan peranan yang besar dalam mengislamkan kepulauan Nusantara Melayu.

Atas fakta-fakta sejarah inilah bahawa Nusantara Melayu dikatakan menyimpan Ahlul Bait. Berlaku melalui perkahwinan campur keturunan Rasulullah SAW dengan keturunan Raja-Raja Melayu. Raja-Raja Melayu pula adalah institusi yang memelihara agama Islam. Atas fakta inilah Nusantara Melayu menjadi penelitian ulama juga musuh Islam iaitu Zionis yang berkuasa hari ini. Mudah-mudahan umat Islam di sini tidak lagi membuat kesilapan untuk membuka ruang Zionis masuk di Alam Melayu.

Jika kita merujuk Wasiat Rasulullah SAW di akhir zaman tentang negara Samudera, tidak ada negara lain yang mengguna  perkataan “Samudera” melainkan di Nusantara Melayu. Apakah ini ada kaitan dengan Al Mahdi? Apakah Al Mahdi itu akan muncul di dunia Melayu adalah suatu yang sukar dijawab. Ini kerana bangsa Melayu bukan bangsa perang yang sanggup berhadapan dengan kekuatan Rom dan Yahudi Zionis berbanding dengan bangsa Khurasan yang bertungkus lumus menghadapi tentera Rom dan Yahudi Zionis di Syam sekarang.

Tetapi di Nusantara Melayu ini adalah tempat yang aman telah memberi peluang kepada Islam untuk membuat Setup Sistem berbanding dunia Arab yang penuh dengan peperangan, tiada ruang untuk membina Islam yang dirosakkan oleh sistem sekular. Kita tidak tahu, apakah sekarang ini Islam benar-benar di awal ambang kebangkitan? Ianya akan menempuhi sejarah yang panjang lagi untuk sampai ke mercu kekuasaan dan berbagai perkara yang akan berlaku sukar diramal pada masa hadapan. Hanya Allah yang merencanakan kemunculan Al Mahdi dalam keadaan musuh dan umat Islam tidak terduga. Wallahu’alam.

 

Posted by: | Posted on: April 23, 2016

KAJIAN BANGSA LOST TRIBE YAHUDI – PART 12

Rasulullah saw mengetahui melalui wahyu Allah bahawa Islam kali kedua akan bangkit di Timur. Wasiat baginda dalam Kitab Melayu Hikayat Raja Pasai menyebut berkenaan negara Samudera. Dimanakah negara Samudera itu? Rasulullah saw juga memberi tahu bahawa toifah yang terakhir yang akan membetulkan Islam adalah Al Mahdi. Al Mahdi akan terbit dari keturunan Rasulullah saw dari cucunya iaitu sebelah Saidina Hassan r.a.

Di manakah mereka berada sekarang hanya Allah saja yang lebih mengetahui. Ini menjadi rahsia Allah kerana jika diketahui oleh Yahudi Zionis sudah tentu senang mereka membunuhnya. Kebarangkalian Al Mahdi boleh jadi berada Asia Barat (Khurasan) atau kemungkinan berada di Timur Jauh (Nusantara Melayu). Kedua-duanya boleh dikaji berdasarkan sejarah yang di sandarkan dengan dalil-dalil yang kukuh dan bukti yang nyata dan bukanlah melalui cerita-cerita mitos yang tidak dapat dibuktikan.

Ramai pengkaji dari ahli sejarah mahu pun ulama telah membuat kajian kebangkitan Islam di Nusantara Melayu. Pengislaman di Nusantara Melayu bermula dengan mengislamkan Raja-Raja Melayu. Kemuadiannya rakyat jelata memeluk Islam setelah Raja mereka memeluk Islam. Orang Melayu mempunyai satu sifat iaitu taat setia kepada raja. Jika raja memeluk Islam, maka rakyat jelata akan memeluk Islam sebagai tanda taat mereka raja. Dengan itu Islam berkembang dengan cepat di dunia Melayu tanpa berlaku pertumpahan darah.

Orang yang membawa Islam di Nusantara Melayu adalah terdiri dari salafussoleh Fakir Muhammad dari keturunan Saidina Abu Bakar As Sidiq dan Syeikh Sultan Ariffin Ismail.

Syeikh Sultan Ariffin Ismail bernasab dari cucu Nabi saw sebelah Saidina Hasaan r.a. Saidina Hasaan melahirkan anaknya Saidina Musa Al Junni. Saidina Musa Al Junni telah melahirkan keturunan Sheikh Abdul Kadir Jailani. Sheikh Abdul Kadir Jailani melahirkan Syeikh Sultan Ariffin Ismail yang di makam di Pulau Besar, Melaka. Inilah salah satu bukti Nusantara Melayu menyimpan Ahlul Bait.

Bukti Kesultanan Melayu sebagai Ahlul Bait bernasabkan sampai Rasulullah saw melalui Sayidina Hassan r.a adalah seperti berikut. Saidina Hasan mempunyai 11 anak yang diketahui iaitu:

  1.   Saidina Zaid Al Ablaj melahirkan Saidina Hasan Al Anuar iaitu Gabenur Madinah yang di         lantik  olih Khalifah Abu Jaafar Al Mansoor, Khalifah Abassiyah pada tahun 150 H.
  2.  Saidina Hasan Al Musanna. Ibunya bernama Khaulah binti Mansor Al                                                 Farzariyah mmelahirkan:

            i)     Saidina Abdullah Al Mahdi. Dari beliau ini melahirkan keturunan Syarif Mekah iaitu                               Dinasti Hasyimiyah. Dari beliau juga melahirkan Keturunan Sultan Iraq, Jorda dan                                 Moroko.

            ii)    Saidina Ali bin Hasan Al Musanna melahirkan Saidina Husin Al Fukkhiy

       Saidina Abdullah Al Mahdi melahirkan 4 orang anak iaitu;

           i)     Saidina Mohamad Nafsuz Zakkiyah

           ii)    Saidina Ibrahim. Melahirkan Saidina Ismail melahirkan Saidina Ibrahim melahirkan                             Saidina Mohamad atau terkenal dengan nama Ibnu Thabathabai.

          iii)    Saidina Idris. Melahirkan Dinasti Idrisiah di Morokko dan para Ulama Ahli Bait                                         Morokko.

          iv)    Saidina Musa Al Juni melahirkan keturunan Syeikh Sayyid Mohyidin Abdul Qadir Al                               Jailani.

         Dari Syeikh Abdul Qadir Jailani melahirkan Sayyid Sholih Al Jabbar  melahirkan Sayyid                        Jabbar melahirkan Sayyid Abdul Qadir melahirkan Syeikh Sultan Ariffin Ismail yang di                          makamkan di Pulau Besar, Melaka dan menurunkan  pula 11 keturunan di Nusantara Melayu.

    3.  Saidina Al Qassi

    4.  Saidina Abu Bakar

    5.   Saidina Abdullah melahirkan Saidina Yahya dan Saidina Mohamad melahirkan Saidina                         Abdullah Al Asytar.

         Kelima-lima anak Saidina Hasan di atas (Saidina Zaid, Saidina Hassan, Saidina Al Qassim dan            Saidina Abu Bakar) telah syahid dengan bapa saudara mereka, Saidina Husin r.a di Karbala.    

    6.  Saidina Amru

    7.  Saidina Hasan Al Astram

    8.  Saidina Abdul Rahman

    9.  Saidina Mohamad melahirkan Saidina Isa Mohamad melahirkan pengasas Tariqat Syaziliyah              yang bernama Syeikh Sayyid Abul Hasan Al Syaziliyah.

    10. Saidina Yaakub

    11. Saidina Ismail

Inilah anak anak keturunan cucu Nabi saw, Saidina Hasan. Hampir keseluruhan mereka berada di Nusantara Melayu, khususnya dari keturunan Syeikh Abdul Qadir Jailani yang melahirkan Syeikh Sultan Ariffin Sayyid Ismail yang dimakamkan di Pulau Besar, Melaka.

Inilah salah satu bukti yang jelas lagi nyata bahawa di Nusantara Melayu menyimpan ahlul bait yang bernasab dari Rasulullah dari sebelah Saidina Hassan yang berlaku melalui perkahwinan campur Raja-Raja Melayu dengan Ahlul Bait

Inilah satu dalil bahawa Nusantara Melayu adanya peranan kebangkitan Islam kedua di akhir zaman. Inilah puncanya Zionis, Illuminati dan Freemason berminat menjajah Raja-Raja Melayu sejak sekian lamanya. Kenapa mereka tidak berminat menjajah Thailand tetapi mereka memilih Negara Islam? Tidak lain mereka ingin menghancurkan kebangkitan Islam ke dua dan terakhir di akhir zaman.

Malangnya, hakikat yang terlindung ini telah menyebabkan bangsa Melayu menjadi sasaran utama perang saraf yang dicetuskan oleh musuh-musuh bangsa dan agama. Apa yang paling mengejutkan ialah serangan saraf ke atas bangsa Melayu yang melibatkan agenda Yahudi Zionis yang mulai zaman penjajahan British sekitar awal abad ke-19M. Sedikit sebanyak serangan yang bertubi-tubi tersebut telah berjaya merapuhkan hakikat orang Melayu dan melemahkan jati diri mereka pada hari ini.

 

Posted by: | Posted on: April 23, 2016

KAJIAN BANGSA LOST TRIBE YAHUDI – PART 11

Berkenaan dengan bumi Melayu, Rasulullah saw telah mewasiatkan kepada sahabatnya untuk datang berdakwah. Wasiat baginda di riwayatkan dalam Kitab Tua Melayu, Hikayat Raja Pasai.

“ sepeninggalan aku kelak akan muncul sebuah negeri dibawah angin Samudera namanya, apabila terdengar kamu akan negeri itu, maka suruhlah sebuah bahtera untuk membawa perkakas dan alat kerajaan negeri itu, serta kamu Islamkan sekelian negeri itu, serta ajar mereka mengucap dua kalimah syahadah. Kerana dalam negeri itu kelak banyak orang akan menjadi wali Allah. Tetapi semasa kamu hendak pergi ke negeri itu, hendaklah kamu singgah mengambil  seorang Fakir di negeri Menggiri, bawa Fakir itu belayar bersama-sama ke negeri Samudera itu.”

Merujuk Kitab Sulalatus Salatin, Nabi saw menyebut Mengiri sebagai negeri muktabar. Fakir yang dimaksudkan oleh Nabi saw adalah Fakir Muhammad. Beliau adalah seorang Sultan berketurunan Saidina Abu Bakar as-Siddiq yang turun takhta untuk mengikuti rombongan menjalankan wasiat Nabi saw untuk berdakwah di negeri Samudera. Negeri Samudera yang dimaksudkan adalah Acheh sekarang iaitu pusat bangsa Melayu ketika itu. Dahulunya dikenali sebagai kerajaan Pasai.

Fakir datang ke Nusantara Melayu dengan belayar dengan sebuah kapal. Nakhoda kapal yang membawa Fakir berdakwah ke negeri Samudera ialah Sultanul Arifin Sheikh Ismail. Beliaulah juga yang terlibat mengislamkan Parameswara di Melaka. Sultanul Arifin Sheikh Ismail meninggal di Melaka dan dimakamkan di Pulau Besar Melaka. Kuburnya masih ada sekarang di Pulau Besar Melaka.

Dalam melaksana wasiat Rasulullah saw ini, Fakir telah datang dan berjumpa dengan pengasas Kesultanan Samudera iaitu Sultan Malikus Salih. Menjadi persoalan ulama kenapa wasiat ini menyebut dari negeri itu akan muncul banyak wali? Apakah ada rahsia berkaitan peristiwa akhir zaman kebangkitan Islam dari Timur di sebalik semua itu? Dan sekarang selepas Acheh di timpa bala Tsunami mereka kembali melaksanakan hukum Allah. Hanya Allah yang lebih mengetahui.

 

 

Posted by: | Posted on: April 21, 2016

KAJIAN BANGSA LOST TRIBE YAHUDI – PART 10

Kita diajar dalam sejarah bahawa kegemilangan Islam di dunia Melayu sekitar  tahun 1250 M. Pada masa itu kita diajar tentang tentang Parameswara yang memeluk islam dan membuka Melaka. Itu adalah sejarah langkauan, sebelum itu  Islam yang dibawa oleh Nabi Muhammad  saw telah pun dimusnahkan oleh kerajaan Budha.

Sejarahnya bermula setelah kemasyhuran kerajaan Malayu telah sampai ke pengetahuan Khalifah Mu’awiyah bin Abu Sufian atau Khalifah Mu’awiyah I (661-680 Masihi) , pengasas dan pemerintah pertama empayar Bani Umayyah yang berpusat di Damsyik atau Damascus.

Ketika zaman pemerintahan Khalifah Umar bin Abdul Aziz (717-720 Masihi), baginda telah mengutus surat kepada Sri Maharaja Srindrawarman dan mengajak maharaja Malayu tersebut untuk memeluk agama Islam. Hubungan yang terjalin di antara kedua-dua pemerintah tersebut antara khalifah Bani Umayyah dan maharaja Malayu dikatakan sangat baik. Usaha Khalifah Umar akhirnya membuahkan hasil apabila Maharaja Malayu tersebut telah terbuka hati untuk menerima Islam.

Peristiwa tersebut berlaku kira-kira pada tahun 718 Masihi. Menurut catatan sejarah, Sri Maharaja Srindrawarman dipercayai merupakan orang Melayu pertama di dunia yang memeluk agama Islam. 

Pedagang Arab pada masa itu menggelar Malayu sebagai Sribuza Islam (Srivijaya Islam) atau Zabaq yang berasal dari nama Muara Sabak di Jambi.

Walau bagaimanapun, berita tentang pengIslaman kerajaan Malayu di Pulau Sumatera tidak begitu disenangi oleh golongan pemerintah Dinasti Tang di Tanah Besar China. Pada pandangan mereka, pengIslaman kerajaan Malayu hanya akan menyebabkan aktiviti perdagangan lada hitam mereka tergugat dan terancam.

Menurut catatan yang ditulis oleh seorang sami Buddha berketurunan Cina bernama I-Tsing, kerajaan Malayu pada ketika itu berada di bawah pengaruh kekuasaan empayar Srivijaya yang berpusat di Palembang. Agama rasmi empayar Srivijaya ialah Buddha bermazhab Vajrayana, yakni berbeza dengan Malayu yang sudah pun menjadi sebuah kerajaan Islam.

Pada tahun 680 Masihi, pemerintah Dinasti Tang di Tanah Besar China telah bertindak menghantar dua orang pendeta Buddha iaitu Vajrabodhi dan Amoghavajra ke Srivijaya. Tujuannya ialah untuk mengembangkan agama Buddha bermazhab Mahayana di Srivijaya serta menyekat pengaruh perkembangan Islam di Malayu.

Hasil campur tangan Dinasti Tang telah memaksa empayar Srivijaya untuk menyerang kerajaan Malayu pada sekitar tahun 730 Masihi. Pada ketika itu, Malayu berada di bawah pemerintahan Sri Maharaja Indrawarman,  putera kepada Sri Maharaja Srindrawarman yang sudah mangkat.

Serangan tersebut telah mengakibatkan Sri Maharaja Indrawarman mangkat dibunuh. Akhirnya, negara Kota Malayu Sribuza Islam atau Zabaq telah berjaya ditawan oleh empayar Srivijaya. Penaklukan tersebut menandakan berakhirnya kekuasaan sebuah kerajaan Islam yang terawal di Kepulauan Melayu atau Nusantara di bawah pemerintahan dua orang maharajanya yang beragama Islam iaitu Sri Maharaja Srindrawarman dan puteranya, Sri Maharaja Indrawarman. Amoghavajra adalah salah seorang dari dua Sami Buddha yang dihantar oleh Dinasti Tang ke Srivijaya untuk menyekat perkembangan Islam di Nusantara Melayu.

 

 

Posted by: | Posted on: April 19, 2016

KAJIAN BANGSA LOST TRIBE YAHUDI – PART 9

Ada tiga syariat saja yang dicipta oleh Allah Ta’ala untuk diamalkan untuk umat tertentu. Selainnya adalah khusus untuk kaum-kaum tertentu sahaja. Pertama sekali Syariat Nabi Adam, kerana baginda adalah bapa segala manusia. Kedua Syariat Nabi Ibrahim kerana daripada bagindalah bapa segala nabi, terbit semua Nabi-nabi selepas baginda, raja-raja serta pemimpin umat-umat kemudian.

Syariat yang memperbaharui dan membetulakan semua syariat pada agama-agama yang sebelumnya yang lain iaitu Syariat Nabi Muhammad SAW kerana baginda adalah Nabi dan Rasul akhir zaman.

Maka itu jika diteliti kitab-kitab Melayu lama, agama yang ada disebut wujud sebelum kemunculan Nabi Muhammad adalah Syariat Nabi Ibrahim iaitu agama Islam juga. Cuma untuk membezakan Syariat ini dengan Syariat Nabi Muhammad, wujud satu istilah untuk memanggil pengikut ajaran Nabi Ibrahim sebagai orang-orang Hanifiyah iaitu mereka yang ‘lurus’ “tunduk” “patuh” “layu”. Dari sinilah terbitnya perkataan Melayu iaitu ada kaitan dengan maksud Syariat dari Nabi Ibrahim a.s. Manakala dalam Kitab Istiadat Rraja-Raja Melayu pula menyebut dinamakan Melayu supaya anak-anak bangsa ini melayukan diri seumpama layunya daun ubi tanpa api atau matahari di hadapan Allah swt.

Bangsa Melayu berasal dari keturunan Keturah dari Tanah Kanaan, Himalaya dan Tibet dan Malai. Terdapat dua budaya iaitu Vedic-India dan Melayu di Nusantara. Wujudnya perkampungan Arab di Pelabuhan Barus, Sumatera telah ditemui wujud sejak abad 16 M lagi, kerana lahirnya tamadun Melayu yang membawa Islam dari Syariat Nabi Ibrahim a.s.

Sebahagian besar pengkaji telah pun mengetahui tentang rahsia yang terpendam di dalam organisasi Nazi Hitler. Parti Nazi,’swastika’ di ambil dari swastika dalam ajaran Vedic Kuno.Hindu dan Buddha.

Nazisme adalah fahaman ciptaan ‘The Hidden Hand’ digunakan untuk merangka plan jangka panjang, menubuhkan negara Zionis Israel. Holocaust adalah pembohongan semata dan jika ada Yahudi yang dibunuh,itu adalah Yahudi Ortodoks yang menentang Zionis.

Mereka dibunuh bersama-sama bangsa kulit putih Eropah yang dungu dan menjadi patsies di dalam kerja-kerja kotor mereka untuk menubuhkan Israel pada hari ini

Menurut pengarang ’Nazisme et Sociétiés Secretès’, bangsa Hyperborea selepas bermigrasi ke padang pasir Gobi lebih 6000 tahun yang lalu, telah mengasaskan sebuah penempatan baru yang digelar Agartha. Legenda menyebut,bangsa ini kemudiannya digelar sebagai Aryan telah berpecah kepada dua. Satu kumpulan bergerak ke barat laut berharap dapat kembali kepada Hyperborea yang hilang. Kumpulan kedua pula bergerak ke selatan, di mana mereka telah menubuhkan penempatan rahsia baru, di kaki gunung Himalaya.

Dalam operasi rahsia Hitler, Hitler telah menghantar berpuluh-puluh ekspedisi rahsia ke Tibet. Rahib Illuminati mula mencari-cari ke manakah hilangnya ahli bait (keturunan Rasullullah s.a.w) selepas kejayaan meracun Hassan Al-Askari r.a. Keturunan Rasullullah s.a.w ternyata seolah-olah lenyap tanpa berita. Padahal  mereka tahu Al-Mahdi adalah dari keturunan Rasullullah s.a.w dan Hasan Al-Askari r.a bukanlah Mahdi yang dicari-cari.

Dalam kitab kuno Kristian Rosicrusian (ajaran sesat) telah menyebut terdapat kerajaan kristian di Timur. Dengan itu pengembara Rosicrusian Sepanyol dan Portugis datang ke Nusantara mencari-cari kerajaan Kristian yang disebut di dalam mitos kitab kuno mereka. Setelah datang, mereka hanya menemui sebuah kerajaan Kristian Presto John yang kecil tidak seperti yang digembar-gemburkan dalam kitab kuno Kristian Rosicrusian. Tetapi apa yang memeranjatkan mereka adalah terdapat sebuah kerajaan Islam yang kaya-raya di Timur Jauh iaitu Barus di Aheh. Barus bukanlah negara orang-orang Arab, tetapi satu bangsa yang mereka sendiri tidak pernah mengenalinya. Inilah bangsa Melayu yang membawa ajaran tauhid dibawa Nabi Ibrahim a.s. Bagaimana terdapat sebuah kerajaan Islam ditengah-tengah pengaruh Hindu-Buddha di Timur Jauh yang jaraknya beribu kilometer dari negara Arab? Ini yang menjadi subjek Nusantara dijajah tanpa henti kerana untuk memadamkan Islam dari berkembang kerana Nusantara Melayu termasuk dalam ciri-ciri Timur di akhir zaman. Wallahu’alam.

 

Posted by: | Posted on: March 1, 2016

KAJIAN BANGSA LOST TRIBE YAHUDI – PART 8

Bangsa Melayu berasal dari susur galur bangsa Malai. Pada masa Dinasti Fir’aun di Mesir sekitar 1.567SM  – 1.339SM di pesisir barat pulau Sumatera telah ada pelabuhan yang ramai iaitu namanya Pelabuhan Barus. Pelabuhan ini berkembang dengan baik karena adanya bangsa yang mengatur serta menjaganya dari serangan bajak laut atau negara lain. Penguasa Pelabuhan Barus dikenal dengan nama bangsa Malai. Malai dalam bahasa Sanskrit atau Tamil, bermaksud bukit atau gunung. Seperti namanya, bangsa Malai bermukim di sekitar perbukitan (dataran tinggi). 

 

bangsa Malai telah cemerlang sejak abad 1-16 selepas 9 tahun kewafatan Rasulullah s.a.w.

Bangsa Malai telah cemerlang sejak abad 1-16 Masihi selepas 9 tahun dakwah Rasulullah s.a.w. secara terbuka.

Asal usul bangsa Malai, bermula dari empat bangsa iaitu Arab-Cina-Eropa-Hindia. Singkatan sekarang di sebut ACHEH. Sampai sekarang istilah ACHEH masih dinisbatkan kepada keturunan Bangsa Malai yang tinggal di hujung utara pulau Sumatera.

Bangsa yang pertama datang ke Nusantara adalah bangsa Hindia Malaya (Himalaya). Bangsa Himalaya merupakan interaksi antara bangsa Hindia di sebelah keturunan Kusy keturunan Ham bin Nabi Nuh dengan bangsa Malaya (keturunan Bangsa Malaya Purba/Atlantis/Sundaland, Penduduk Asli Nusantara) yang selamat dari bencana banjir zaman Nabi Nuh.

Pada awalnya mereka tinggal di kaki gunung Himalaya. Sekitar tahun 6,000SM mereka datang ke pulau Sumatera. Mereka menyusul kerabatnya bangsa Polinesia, keturunan Heth, Ham bin Nabi Nuh, yang telah terlebih dahulu datang dan tinggal di bahagian timur Nusantara.

Pada sekitar tahun 4.500SM, datang bangsa Cina atau bangsa Formosa, keturunan Shini, Yafits bin Nabi Nuh. Bangsa ini membawa budaya Agraris dari tempat asalnya.

Setelah itu sekitar tahun 2.500SM, datang bangsa Eropah atau bangsa Troya atau Romawi Purba, keturunan Rumi, Yafits bin Nabi Nuh. Mereka membawa peradaban Harappa yang dikenali bangsa sudah sangat maju.

Terakhir sekitar tahun 2.200SM datang bangsa Arab Purba atau Bangsa Khabiru, keturunan A’d, Sam bin Nabi Nuh. Bangsa Khabiru adalah pengikut setia Nabi Hud. Mereka datang dengan membawa keyakinan Monotheisme di dalam masyarakat pulau sumatera.

Penyatuan ke empat-empat bangsa ini di kenal dengan nama bangsa Malai iaitu gabungan bangsa Acheh Purba atau Melayu Proto. Mata pencarian utama mereka adalah sebagai nelayan dan petani.

Bangsa Malai sebagaimana tempat asal pertamanya adalah bangsa Himalaya, mendiami daerah dataran tinggi, iaitu di sepanjang bukit barisan dari pegunungan pusat Gayo di utara, sampai daerah sekitar Gunung Dempo di selatan.

Siti Qanturah Bani Jawi hidup pada sekitar tahun 1670SM. Dikhabarkan  Nabi Ibrahim (keturunan Syalikh Sam bin NabiNuh) telah sampai berdakwah di negeri bangsa Malai. Beliau diceritakan memperistri puteri bangsa Malai, yang bernama Siti Qanturah (Qatura/Keturah).

Dari pernikahan itu Nabi Ibrahim di karuniai 6 anak, yang bernama Zimran, Jokshan, Medan, Midian, Ishbak dan Shuah. Dari anak keturunan Siti Qanturah kelak akan memunculkan bangsa Media (Madyan) dan Melayu Deutro. Melayu Deutro wujud berdasarkan perkiraan Nabi Ibrahim hidup di masa Dinasti Hyksos berkuasa di Mesir Kuno (1730SM-1580SM). Sementara versi lain menyebutkan Nabi Ibrahim menikah dengan Siti Qanturah pada sekitar tahun 2025SM.

Bermula dari bukit barisan inilah, bangsa Malai beretebaran ke pelusuk Nusantara, seperti di Sumatera, Kalimantan, Sulawesi, Semenanjung Malaya, Siam, Kemboja, Sunda, Jawa, Bali, Maluku dan Papua New Geinei.

Bangsa Malai adalah pelindung Nusantara menurut para sejarawan. Bangsa Mongoloid begitu mendominasi daerah di sebelah utara Nusantara.

Muncul pertanyaan, mengapa bangsa Mongoloid tidak sampai meluaskan kekuasaan sampai ke selatan. Bukankah Nusantara adalah daerah yang sangat layak untuk dikuasai? Daerahnya subur, serta tersimpan beraneka bahan seperti emas, timah dan sebagainya. Apa yang mereka takutkan? Jawapannya hanya satu iaitu Nusantara ketika itu dilindungi bangsa Malai. Bangsa Malai dikenali memiliki kekuatan maritim yang kuat dan balatentaranya memiliki ilmu beladiri atau persilatan yang ampuh.

Ilmu bela diri inilah yang dikaji oleh zionis kerana menjadi kepentingan di akhir zaman nanti semasa zaman Dajjal, Al Mahdi dan Isa a.s. Ketika itu teknologi sudah tiada lagi kerana telah musnah semasa berlakunya peristiwa Ad-Dhukan. Tiada teknologi dan senjata canggih lagi, yang berguna ketika itu untuk merampas kuasa adalah ilmu beladiri atau persilatan.

Bangsa Melayu Nusantara memang terkenal dalam sejarah sejak dulu dengan ilmu persilatan terutama di zaman Hang Tuah ketika kekuasaan empayar Islam Melaka. Ramai tidak tahu sebab sejarah Melaka yang diajar di sekolah hari ini adalah atas acuan zionis dengan memadamkan kekuatan Melayu yang membawa Islam. Ketika itu kecemerlangan Melayu kerana membawa Islam dibawah payung sistem pemerintahan khalifah Islam Uthmaniah berpusat di Turki.

Melayu Nusantara menjadi satu mesteri bagi zionis kerana adanya ciri-ciri Timur Jauh tempat kebangkitan Islam akhir zaman. Nusantara Melayu juga menjadi salah satunya tempat menyimpannya Ahlul Bait yang lari dikejar oleh Wahabi Bani Saud. Nusantara Melayu juga ada kaitan dengan keturunan Nabi Ibrahim as. Nusantara Melayu juga ada kesamaan DNA dengan dengan bangsa Lost Tribe Yahudi yang dicari.

Adakah bangsa ini benar-benar akan keluar wali-wali Allah, orang-0rang soleh beriman yang akan bangkit membawa Islam akhir zaman?? Adakah bangsa inikah yang akan akan bekumpul di Palestin nanti setelah selesai perang besar Al Malhamah Kubra yang sedang berlangsung di Syiria sekarang untuk membunuh Yahudi yang lari bersembunyi di sebalik pohon Qarqhad??

Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam menjelaskan: “Akan muncul dari Khurasan bendera-bendera hitam, maka tidak ada seorang pun yang mampu mencegahnya, sehingga bendera-bendera itu dipacakkan di Eliya (al-Quds)“. (HR. Ahmad, Tirmidzi dan Nu’aim bin Hammad).

Khurasan itu menjadi perbahasan Ulama sehingga hari ini. Adakah Afghanistan atau tempat lain yang mengumpul seluruh kekuatan Islam yang bergabung? Siapa pula Panji-Panji Hitam yang akan berada dibarisan hadapan Al Mahdi. Semua kaum muslim hari ini ingin merebut janji Allah di akhir zaman untuk menjadi seperti Sultan Al Fateh untuk membuka Kota Contantinople kali ke dua menyahut tawaran Allah buat yang terakhir sebelum dunia ini dikiamatkan.

Hanya Allah yang mengetahui ilmu akhir zaman. Wallahua’lam.

Posted by: | Posted on: February 17, 2016

KAJIAN BANGSA LOST TRIBE YAHUDI – PART 7

Benarkah rumpun Melayu dari keturunan Ibrahim a.s? Ibnu Khaldun dengan beraninya mengangkat Melayu ini datangnya daripada keturunan Nabi Ibrahim a.s daripada sebelah isterinya Keturah. Negeri Madyan diambil dari nama Madyan (Midian) bin Ibrahim (Abraham), dari isterinya yang bernama Qanthura (Ketura), kemudian dijadikan nama kabilah yang terdiri dari keturunan anak cucu Madyan itu.

“Belumkah datang kepada mereka berita penting tentang orang-orang yang sebelum mereka, (iaitu) kaum Nuh, ʿĀd, Tsamud, kaum Ibrahim, penduduk Madyan dan negeri-negeri yang telah musnah? Telah datang kepada mereka rasul-rasul dengan membawa keterangan yang nyata, maka Allah tidaklah sekali-kali menganiaya mereka, akan tetapi merekalah yang menganiaya diri mereka sendiri” (At Taubah 9 : 70 )

Ibnu Khaldum

Ibnu Khaldum

Mengikut sejarah kehidupan Nabi Ibrahim a.s, Nabi Ibrahim mempunyai 3 orang isteri iaitu Sarah, Hajar dan Keturah. Sumber lain mengatakan ada 4 isteri, iaitu Hajun. 

Sarah merupakan Puteri masyarakat Haran, Puteri Raja Chazan, manakala Hajar ialah Puteri kepada Raja Mesir. Keturah pula ialah kerabat diraja Sargon.

Keturah berasal dari kerabat diraja Sargon

Keturah berasal dari kerabat diraja Sargon

Asal-usul Melayu dikatakan datang dari Keturah apabila anaknya diperintah menuju ke Land Of Promised yang terletak di timur hujung dunia dan diberikan hadiah sebilah keris.

Selain itu, Keturah sebagai  isteri ke 3 Nabi Ibrahim telah di khabarkan dalam kitab Taurah (Genisis). Di bawah adalah sumber maklumat dari  kitab Taurah (Genisis) ;

1. Ibrahim mengambil lagi seorang isteri, dan namanya Keturah. (Kejadian 25:1)

2. Dan anak-anak Midian ialah Ephah, Epher, Hanoch, Abidah dan Eldaah. Semuanya        keturunan Keturah. (Kejadian 25:4)

3. Anak-anak Keturah, ialah Zimran, Jokshan, Medan, Midian, Ishbak dan Shuah. ( 1 Tawarikh 1:32)

4. Anak-anak Midian ialah Ephah, Epher, Hanoch, Abida, and Eldaah. Semuanya keturunan Keturah. (1 Tawarikh 1:33)

Demikianlah sumber-sumber rujukan yang boleh dijadikan dalil bangsa Melayu yang dikatakan berasal dari susur galur Nabi Ibrahim a.s.

Posted by: | Posted on: February 13, 2016

KAJIAN BANGSA LOST TRIBE YAHUDI – PART 6

Bukti Melayu berasal dari keturunan Nabi Ibrahim a.s seperti dinyatakan oleh Ralph Olsen dalam bukunya kerana telah diberitahu dalam kitab Taurat iaitu Genesis 25:6.

Kisah keturunan bangsa Melayu juga diceritakan dalam kitab Usd Al-Ghabah Fi Ma’rifah Al-Shahabah. Pengarang kitab ini bernama Ibn Al-Atsir lahir pada 5 Jamadil Awal tahun 555H/1160M.

Kitab Usd al-Ghabah fi Ma’rifah al-Shahabah

Kitab Usd al-Ghabah fi Ma’rifah al-Shahabah

Kisah ini berlaku kira-kira 4,000 tahun lampau. Pada ketika itu tamadun yang sedang berlangsung adalah Tamadun Mesir Kuno seperti, Tamadun Lembah Indus dan Tamadun Akkadia. Tamadun Lembah Indus bermula sekitar 500 tahun sebelum itu manakala Tamadun Akkadia bermula sekitar 300 tahun sebelum itu.

Semasa Nabi Ibrahim a.s keluar berdakwah meninggalkan Siti Hajar dan Nabi Ismail a.s yang masih kecil di tengah-tengah padang pasir kerana mendapat wahyu dari Allah untuk menyebarkan agama Allah di Timur Jauh iaitu Nusantara Melayu. Nabi Ibrahim a.s meneruskan perjalanan hingga sampai ke satu tempat yang bernama Kembayat atau Kemboja. Hari ini Kemboja dikenali sebagai Kampuchea.

Di Kembayat, Nabi Ibrahim berkahwin dengan Keturah atau Qatura dan mendapat enam orang anak. Kemudian Nabi Ibrahim pulang semula ke Kanaan tetapi Keturah dan enam anaknya tidak ikut serta.

Keturunan Nabi Ibrahim bersama isterinya Keturah ini berkembang biak di Kemboja dan sekitar Nusantara dan akhirnya bergelar Bani Jawi. Menurut bahasa Arab, Jawi itu bermakna Jauh dari tanah Arab (Timur Tengah).

Di sebelah sini, keturunan Jawi itu disebut Melayu. Istilah Jawa pula berasal dari pengembangan istilah Jawi yang dari bahasa Arab tadi. Istilah asalnya adalah Jawah atau Jawi ertinya Jauh.

Menurut Ibnu Athir, Keturah adalah isteri ketiga Nabi Ibrahim a.s. Jadinya Keturah adalah merupakan ibu kepada Bani Jawi iaitu bangsa Melayu sekarang.

Orang-orang Yahudi dan Nasrani sendiri memang tahu kisah Ibrahim memerintahkan anak-anak Keturah agar berpindah ke Timur dan dibekalkan sebilah keris kerana ia termaktub dalam Taurat iaitu Genesis 25:6.

Timur ini mungkin bermaksud ke Yunan dari kawasan Kemboja tetapi ahli Kitab Yahudi dan Nasrani menyatakan mereka sendiri tidak tahu dari bangsa apakah dan di manakah Keturah menetap.

Ketika Nabi Ibrahim a.s. wafat, hanya anaknya Ishaq dan Ismail berada di sisinya. Anak-anak yang lain sebelah Keturah tidak hadir kerana mereka dikatakan berada amat jauh di Bani Jawi, iaitu di sebelah sini, Nusantara Melayu.

Ahli Kitab menyatakan bahawa nama Keturah itu bermaksud “yang berbau wangi”. Wangian adalah seperti setanggi dan wangi ini dikaitkan juga oleh Ahli Kitab dengan budi pekerti luhur yang dimiliki oleh Keturah. Oleh sebab itulah orang Melayu dikenali sebagai bangsa yang memiliki budi pekerti yang tinggi dari bangsa lain hasil campuran pekerti Nabi Ibrahim a.s dan Keturah.

Susur galur bangsa Melayu yang dikatakan dari Nabi Ibrahim a.s

Susur galur bangsa Melayu yang dikatakan dari Nabi Ibrahim a.s

Posted by: | Posted on: February 11, 2016

KAJIAN BANGSA LOST TRIBE YAHUDI – PART 5

Kajian DNA Meayu juga telah dijalankan di Malaysia. Kajian dilakukan oleh oleh Pn Zaharah Sulaiman dari Ikatan Arkeologi Malaysia bersama Pofessor dari  UKM Prof. Dato’ Dr. Nik Anuar Nik Mahmud. Dalam kajian tersebut sebanyak 86 lelaki Melayu dijadikan sampel kajian dengan mengambil DNA mereka.

Pn Zaharah Sulaiman

Pn Zaharah Sulaiman

Mengikut DNA yang dilakukan kepada 86 lelaki Melayu tersebut, didapati terdapat 27 % DNA variant Mediterranean dalam darah DNA Melayu dari 86 orang itu. Apabila dirujuk dalam kamus sains DNA, DNA Mediterranean bermaksud ia dari kelompok Euro-Semitik. Bangsa Eoro-Semitik adalah termasuk dalam kelompok Bani Israel.

 Prof. Dato’ Dr. Nik Anuar Nik Mahmud, UKM


Prof. Dato’ Dr. Nik Anuar Nik Mahmud, UKM

 

Dari dua maklumat kajian iaitu Human Genom Project oleh Professor Ralph Olsen dari Montana State University dan kajian oleh UKM oleh Pn Zaharan Sulaiman dan Prof Dato’ Dr. Nik Anuar terdapat kesamaan iaitu terdapat antara 25% – 27% DNA bangsa Melayu sama dengan DNA Yahudi Israel.

Ini menyokong kuat lagi mengaitkan bangsa Melayu ada kaitan dengan susur galur percampuran pertalian darah dengan bangsa Lost Tribe dari sebelah Manasseh yang dicari oleh Yahudi Zionis.

Dalam hipotesis Professor Ralph Olsen ini terdapat separuh kebenaran di dalam kesamaran. Orang Melayu bukanlah 100% berasal dari keturunan Manasseh (Yahudi Kuno) kerana hanya 25% DNA yang ada kesamaan.  Dari kajian Human Genom Project itu, Ralph Olsen telah membuat satu teori bahawa Melayu berasal dari Bumi Mala dan telah berkahwin campur dengan bangsa Lost Tribe Israel keturunan Manasseh ini. 

Persoalannya kenapa Ralph Olssen menyebut Tanah Melayu ini adalah ‘Bumi Mala’? Apakah yang diceritakan di dalam manukrip kuno Book of Mormon tentang satu bangsa misteri yang berjalan dan berlayar ke hujung dunia? 

Kenapa pula Ralph Olssen dalam bukunya bertajuk “The Malay Peninsula as the Setting for the Book of Mormon 1995,”menyatakan Melayu adanya keturunan Nabi Ibrahim dengan isteri yang bernama Keturah?? Dimanakah ia mendapat maklumat ini? Siapakah bangsa Melayu sebenarnya sehingga beriya-iya Zionis mengkaji?

Ramai juga pengkaji masih berdebat bahawa kaum-kaum hilang The Lost Tribe of Israel adalah  Atlantis, Lemuria, Sodom and Gomorrah. Sebenarnya rahsia bangsa misteri Lost Tribe of Israel ini masih terpelihara di dalam tabut, Kitab Kuno Yahudi menjadi rahsia sejak beribu-ribu tahun. Tiada siapa dapat membuat tafsiran yang tepat melain ia Allah yang mengetahuinya.